Sporazum o saradnji između Vranja i Bugarsko – srpskog centra

VRANJE

U Vranju su danas gradska većnica za turizam i kulturu Izabela Savić i predsednik Bugarsko – srpskiog centra u tom gradu Darko Anačkov potpisali sporazum o saradnji.

Cilj je razvijanje i unapređenje saradnje na projektu „Kulturna diplomatija i mladi – most razvoja bugarsko – srpskih odnosa“, koji se, osim u Vranju, realizuje i u Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu, Leskovcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Dimitrovgradu.

Projekat je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske u okviru programa „Bugarska pomoć za razvoj“.

Saradnja se zasniva na pružanju logističke podrške i pomoći Grada Vranja i Kancelarije za mlade Bugarsko – srpskom centru u organizaciji okruglog stola na temu ,,Kulturna diplomatija i mladi – most razvoja bugarsko – srpskih odnosa“, koji će biti održan u periodu septembar – oktobar u Vranju.

Učesnici okruglog stola biće predstavnici Ministarstava kulture Bugarske i Srbije, ambasador Republike Bugarske u Srbiji, generalni konzul Republike Bugarske u Nišu, ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, predstavnici lokalne samouprave i ustanova kulture i  partnerskih lokalnih samouprava.

Nakon realizacije projekta Bugarsko – srpski centar organizovaće jednodnevni izlet u Sofiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare