Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju

VRANJE

Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, Ljiljana Đorđević, potpisali su, u subotu, Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju.

“ Znam da je veliko interesovanje učenika srednje medicinske škole za dalji nastavak školovanja upravo u ovoj školi. Ova obrazovna ustanova ima izuzetan renome i tradiciju. Kadar koji se obrazuje u ovoj školi je izuzetno stručan. U školskoj 2018/2019 možemo da računamo da će po ovom sporazumu biti upisano 80 studenata. Ovim mi kao grad postajemo  ne samo politički i ekonomski, već i obrazovni centar”, rekao je dr Milenković.

On očekuje da će zainteresovani učenici celog juga Srbije biti u mogućnosti da se obrazuju u ovoj školi.

To je državna ustanova koja brine o obrazovanju zdravstvenih radnika. Škola postoji 20 godina i veliki broj studenata dolazi sa juga Srbije, rekao je direktor škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos.

On smatra da je neophodno da se poveća broj medicinskih sestara sa Visokom medicinskom školom.

“Krenuli smo sa opštim smerom, ali je u planu otvaranje novih, poput onih za fizioterapeute i strukovne radiološke tehničare. To je idealna prilika i za povratak uspešnih studenata u Vranje”, kazao je dr Aleksopulos.

Direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju Ljiljana Đorđević je zadovojna i zahalna zbog  uspostavljanja saradnje dve škole koje imaju mnogo toga zajedničkog.

“Visoka  škola ima adekvatan prostor, učionice, laboratorije, opremu, ali i deo nastavnog kadra koji može da pomogne Visokoj medicinskoj školi iz Ćuprije u procesu akreditacije i prilikom realizacije nastavnog plana i programa”, istakla je direktorka Đorđević.

 Direktor Zdravstvenog centra Vranje, dr Dragan Veličković je govorio o neohodnosti obezbeđivanja kontinuirane edukacije mladih kadrova koji će se usavršavati, a kasnije učestvovati u lečenju građana.

Otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju, veliki doprinos je dao narodni poslanik Slaviša Bulatović, istakli su potpisnici sporazuma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare