SPOMENICI SE POMERAJU ALI SAFARI I SANJELI , IZGLEDA, NE

LESKOVAC

 

Glavni gradski urbanista Ivana Joksimović prezentovala je danas novinarima urbanističko rešenje za blok 1, koje obuhvata uređenje trga, centralnog parka i ostalih javnih površina u ovom delu grada.

Prema odgovorima na novinarska pitanja čini se da još uvek ništa nije završeno.

A suština priče jeste da će spomenici iz centralnog gradskog  parka biti malo razmešteni ali da se „uovom trenutku ne zna“ da li će razmeštanju , ako ne uklanjanju, podleći i bašte koje su u gradski park postavili ABC kao „Safari“ i „Sanjeli“.

Uzgred, veoma je zanimljivo da se ni leskovačka opozicija nijednom rečju nikada nije bavila činjenicom da su bašte ova dva ugostiteljska lokala smeštene u centralnom gradskom parku, na zemljištu grada Leskovca a da su dozvole za to dobili od pojedinih političara, što bivših što sadašnjih,  na vrlo diskutabilan i netransparentan način.

I da je ovaj prvi omiljno mesto kako prošlog tako i sadašnjeg gradonačelnika.

Ali, zašto opozicija ćuti o tome, to je ključno pitanje u igri različitih interesa ?

Izgleda da su pitanja novinara Regionalne informativne agencije JUGpress malo zbunila glavnog urbanistu pa je u jednom trenutku čak rekla da se „ništa ne radi ispred Narodnog muzeja“ da bi kasnije rekla da to „nije predmet današnje konferencije za novinare“ a iz kabineta gradonačelnika nam je savetovano da o tome pitamo direktora gradske Direkcije za urbanizam, koji je trenutno na odmoru a inače  ne odgovara na pozive JUGpressa i Nove Naše reči.

Danas je rečeno i da je „javna rasprava o ovom urbanističkom rečenju bila,  uz pominjenjanje termina ali nam nije odgovoren o na pitanje da li su i na koji način gradjani obavešteni o njoj, tj, raspravi.

P7230043

Kompletan tekst o ovome uskoro .

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Ivan
Ivan
8 godine pre

Ne zelim polemiku s bilo kim,ali da dam svoje misljenje u vezi objavljenog teksta svakako hocu.To sto se nagovestava seoba spomenika iz centra grada je za svaku pohvalu,ako se misli na Kostu Stamenkovica i Tomu Zdravkovica,iz prostog razloga sto im tu ni je ni mesto,a posebno ovaj drugi…Ne mogu da verujem da grad s takvom tradicijom,istorijom u centru grada postavlja bistu coveku za koga ces deci ko ja dolaze,tesko objasniti ko je su to vrednosti ko je je taj ,,cika,,imao pa da mu se grad oduzi na taj nacin.I stvarno…ko je?Sto se tice restorana u centru…svaka cast vlasnicima…ulepsali su grad,zaposljavaju ljude…kamo srece da se jos neko pojavi u gradu sa takvim vizijama,gde bi nam bio kraj.Dosta vise s tom malogradjanstinom…dosta gledanja po tudjim dvoristima…A to sto su miljenici ove ili one vlasti je samo dokaz njihove moci…Da sam u pravu pokazuju godine postojanja njihovih firmi.Svako ko se iole bavio nekim privatnim poslom zna kolko je tesko opstati u poslu,zato njima svaka cast,a Vama sto stalno kopate po uspesne privrednike,ne pljujte ih,ne kopajte ,jer ako to zelite,svuda naokolo ima zapustene zemlje,rentajte i rintajte pa pocni te da zivi te od svog rada.

Djurica
Djurica
8 godine pre

Mozda? Mozda su citaoci portala pomalo i mazohisticni, pa uzivaju u narikanju.

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Lep i sadržajan naslov koji govori apsolutno sve!

Uveli smo izgleda šah, ne samo u gradski park, već i u gradski urbanizam. Ali pravilo taknuto maknuto, po svemu sudeći još uvek ne važi.

Dakle, možda ćemo pomerati figure, a možda i ne? Nemamo mišljenje o tome, sve dok se Kasparov ne vrati sa plaže. A šta će on odlučiti, niko pojma nema.

Možda će izvršiti veliku rokadu? Možda malu? Možda će žrtvovati konja zbog bespravne seče? Možda je kraljicu sinoć bolela glava? Možda mu je specijalista ishrane zabranio giros? Možda mu je voda ušla u uši?

Možda ni njemu nije baš sve najjasnije, a pravi se da jeste? Možda?