SPO proslavio slavu

LESKOVAC

 

Stranačku krsnu slavu Vidovdan obeležio je Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Leskovcu.

U prisustvu članova, simpatizera, prijatelja i predstavnika drugih političkih stranka rezanjem slavskog kolača podsećeno je na sve stradale mučenike u kosovskoj bitki 1389. godine.

Sveštenik Slaviša Stanojević rekao je da je velikomučenik car Lazar je sa Jug-Bodanom i devet Jugovića i mnogobrojnim srpskim sinovima, žrtvovao živote za odbranu pravoslavne vere, otačastvo svoje i svetu i najsvetiju svoju zemlju Srbiju.

„Krenuo je protiv mnogo moćnije  turske vojske, svestan da pred sobom ima Boga, da pred sobom ima onoga koji je obećao život večni. Ova bitka koja je na ovozemaljski način za Srbe izgubljena, jer su car Lazar i mnogi srpski sinovi koji se nisu vratili sa bojišta i čiji se grobovi i dan-danas ne znaju, platili svojom glavom. Ipak, Srbija je vaskrsla na uzvišeniji, duhovniji  način i postala pobednik u duhovnom smislu, jer je da bi izvojevala nebeskom carstvo za veliko dala maleno ovozemaljsko carstvo. Zato i moramo shvatiti da nam je sloga najpotrebnija, ali i da srpski narod mora da se složi, oboži i umnoži kako bi opstao na ovim prostorima.“

Domaćin slave Dejan Zdravković slavu je preneo sledećem domaćinu, Dragiju Stefanoviću Kondoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare