Spasioci Gorske službe preko krovova podelili paketiće deci na niškim klinikama

NIŠ

Gorska služba spasavanja novogodišnjim paketićima koje su UKC Niš donirali kompanija “Fazi” i Klub privrednika “Naisus” obradovala je mališane koji se leče na klinikama ove zdravstvene ustanove. Novogodišnji paketići stigli su do mališana na potpuno neočekivan način. Pripadnici Gorske službe spasavanja obučeni u kostim Deda Mraza spustili su konopcima sa krovova dečijih klinika i kroz prozore dostavljali novogodišnje paketiće mališanima koji su ih dočekali radoznalim pogledom i sa osmehom na licima. Akcijom koja je bila i neobična i hrabra za propadnike Gorske službe spasavanja obradovani su najmlađi pacijenti a to je i bio cilj kako UKC Niš tako i donatora.                   

Hrabri spasioci podelili su 120 paketića na svim dečijim klinikama.

                   “Naš posao je da deci damo najbolju terpaiju i negu, ali je naš zadatak i da im izmamimo osmeh na lice. U predvečerje Nove godine naša je obaveza  da im skrenemo pažnju sa njihove bolesti i da im pokažemo da imaju čemu da se raduju”, izjavio je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

                      Olga Petrović iz kompanije “Fazi” podsetila je da ta kompanija četvrtu godinu zaredom poklanja paketiće deci koja se leče na dečijim klinikama i najavila da će to činiti i ubuduće.

                     Načelnik Gorske službe spasavanja Uroš Smiljanić rekao je da su pripadnici te službe  odazvali pozivu za dodelu paketića, kako bi pomogli deci da lakše podnesu boravak u bolnici.

Prema njegovim rečima, bila je to prilika i da se najmlađi upoznaju sa radom Gorske službe spasavanja, kako bi se možda jednoga dana, kada odrastu, i sami uključili u akcije spasavanja.

                    Milan Bogdanović iz Kluba privrednika “Naisus” podsetio daje taj klub okuplja oko 30 kompanija koje upošljavaju 3.000 zaposlenih

                   “Danas je zadatak nama svima da izmamimo osmeh svim devojčicama i dečacima, oni su naši heroji”, izjavio je Bogdanović.

                     Jedna od devojčica koja se obradovala poklonu je i Mila Krstić. Nije krila radost zbog poklona ali ni iznenađenje zbog načina na koji joj je poklon uručen. Poželela je svima srećnu Novu godinu a njena želja je i da sva deca brzo ozdrave i da se raduju poklonima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare