Sotirovski najavila: Granitne ploče za trg stižu 10. jula, izvođač se ipak ne menja

NIŠ

Grad Niš neće raskinuti ugovor sa firmom „Bauvazen“ koja rekonstruiše centralni gradski trg iako nije završila radove u predvidjenom roku dodatno produžilo vreme završetka, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 “Nama je u interesu da se Trg i most završe, jer i da nađemo novog izvođača on bi isto morao da nabavlja materijal iz Italije, istog  kvaliteta oblika i iste nijanse. Sa novim izvođačom ušli bismo u novi problem, a nama je cilj što pre završimo ova dva započeta objekta i zato smo toliko tolerantni. To ne znači da ćemo da kršimo zakonske propise i nenaplaćujemo bankarsku garanciju kada istekne i kaznene poene na koje imamo pravo”, objasnila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

     Podsetila je da bankarska garancija koju je dostavio izvodjač radova ističe 30. juna.

    „Po isteku bankarske garancije svaki dan će biti naplaćen po kaznenim poenima, a to je 0,05 odsto ukupne vrednosti ugovora. Vrednost trga je 230 miliona dinara“, izjavila je Sotirovski.

    Prema njenim rečima, izvodjač radova je u ponedeljak dostavio gradu overen prevod dopis dostavljača granitnih ploča iz Italije u kome se navodi da ploče koje su naručene i plaćene neće moći da budu isporučene u ugovorenom roku usled pandemije i zaražavanja radnika.

    „U dopisu se navodi da će granitne ploče biti isporučene 10 jula. S obzirom da bankarska garancija ističe 30. juna, tražićemo od izvodjača da produži bankarsku garanciju“, rekla je Sotirovska.

    Ona je dodala da je dobila obećanje od izvođača da će po isporuci ploča raditi neprekidno, čak i noću kako bi radovi bili završeni. Ostalo je da se poploča još

2.000 kvadratnih metara.

     Ugovor o rekonstrukciji centralnog gradskog trga grad Niš je sa firmom „Bauvazen“ potpisao u leto 2019. godine, a radovi su trebalo da budu završeni do kraja 2020. godine. U medjuvremenu su potpisana tri aneksa ugovora i rok je tri puta produžavan, ali radovi nisu završeni ni do 31. maja, koji je odredjen kao poslednji rok.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare