Solidarnost: Spomenik Draži Mihajloviću vrhunac cinizma

Povodom najavljenog postavljanja spomenika Dragoljubu Mihajloviću i otvaranju spomen sobe ovog osuđenog izdajnika u Beogradu, gradski odbornik, portparol Političke platforme Solidarnost i član stranke Zajedno Miloš Baković Jadžić smatra da je to vrhunac cinizma Socijalističke partije Srbije koja uništava društvo poslednjih decenija.

„Odavno je jasno da je SPS lažna levica. Od razaranja jugoslovenskog društva čemu su dobrano doprineli, preko stvaranja prvih tajkuna u Srbiji i ratnih politika s kraja prošlog veka, do Dačićevih kofera i Bajatovićevih astronomskih plata. Socijalna pravda i ideje jednakosti u društvu odavno su samo deklarativne oznake za ovu partiju“, rekao je Baković Jadžić.

On dodaje da je jedna od poslednjih stvari iz njihovog folklora kojima su donekle zavaravali i sebe i druge jeste bilo umereno suprotstavljanje istorijskom revizionizmu.

„Naravno, nisu nikada zbog izjednačavanja partizanskog i četničkog pokreta bili spremni da se odreknu privilegija i učešća u vlasti ni poslednjih dvadesest godina. Ali vrhunac cinizma predstavlja najava današnjeg događaja: funkcioner SPS i direktor javnih preduzeća, osnivač lažnih ekoloških udruženja koje pokušavaju da pariraju narodnim pokretima protiv kriminalnog režima, sada želi da postavi bistu Draže Mihajlovića. Četnički pokret ne samo da je ostao upamćen po stravičnim zločinima od Vranića do Sandžaka nego su i vrednosti za koje se zalagao predstavljale pokušaj očuvanja predratnog društva nejednakosti, nepravde i međunacionalne netrpeljivosti“, izjavio je Baković Jadžić.

On poručuje da slobodarski Beograd ne sme sebi da dopusti još jednu sramotu.

„Taj pravi Beograd je smeo još 1920. godine za gradonačenika, na izborima, izabrati matematičara i radničkog tribuna Filipa Filipovića. Vek kasnije, istorija se pokušava potpuno izmeniti i mi koji ovaj grad volimo ne smemo to dozvoliti“, zaključuje Baković Jadžić.

(Kraj) SO/AS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare