Solarna elektrana za crpnu stanicu Boljare

VLASOTINCE

Opštini Vlasotince su odobrena sredstva u iznosu od 23,6 miliona dinara od Uprave za finasiranje i podsticanje energetske efikasnosti zgrada, za postavljanje fotonaponske solarne elektrane kod Crpne stanice Boljare, saopšteno je danas iz kabineta predsednika te opštine.

” S obzirom na to da ova stanica prepumpava sirovu vodu iz vodozahvata do postrojenja za prerardu na visinskih razlici od 70m, solarna elektrana će značajno smanjiti troškove električne energije koji u strukturi cene vode iznose 20%.
„Ovaj projekat je veoma značajan za žitelje naše opštine jer će doprineti uštedi električne energije za oko 50%.Tako da i ako poskupljenja vode zbog rasta cena energenata, ono će biti manje nego što bi bilo da nismo dobili ovaj projekat“, kaže zamenik predsedednika opštine i rukovodilac Programa energetske sanacije Vladimir Kocić.
Projekat fotonaponske solarne elektrane vredan je ukupno 33,7 miliona, od čega 70% obezbeđuje Uprava za finansiranje podsticanje energetske efikasnosti, odnosno23,6 milona, opština Vlasotince 30%, odnosno 10,1 milion dinara.
Vodom za piće iz sistema JKP Vodovod snabdeva se 24000 stanovnika vlasotinačke opštine i 700 privrednih subjekata”, navodi se u saopštenju.

Sve o političkim, ekonomskim, infrastrukturnim, kulturnim i sportskim dešavanjima u Leskovcu i okruženju, kao i o sudbinama običnih ljudi iz našeg komšiluka, čitajte i ovde.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare