Sofija Rodić, brza klizačica iz  Niša, nastavlja sa osvjanjem medalja na prestižnim evropskim takmičenjima

NIŠ

Mlada niška brza klizačica Sofija Rodić zabeležila je još jedan uspeh vredan svake pažnje na takmičenju u Italiji. Ona je osvajanjem trećeg mesta u ukupnom plasmanu i obaranjem dva rekorda pokazala da je spremna  za velike uspehe i da se pred njom nalazi blistava karijera.

                 Takmičenje   Alta Valtellina Trophy 30th održano je  od 11. do 13. novembra u Bormiju , Italija i okupilo je preko 300 najboljih takmicara iz cele Evrope. Za jednu od medalja borile su se na ledu takmičari iz  Holandije, Italije, Belgije , Francuske , Madjarske, Nemacke , Austrije, Ceske, Slovenije, Hrvatske, Litvanije , Ukrajine, Svedske ,Norveske,  a  bilo je takmičara iz Koreje čiji su  klizači jedni od najboljih na svetu u brzom klizanju.

                „ Do sada ovo je najače takmičenje na kome je Sofija učestvovala i u njenoj kategoriji bilo je 30 takmičara. Sam odlazak u Bormio bio je izuzetno tezak ali ovog puta Sofija je otišla spremna, što je i pokazala. Na ovom takmicenju Sofija je oborila 2 rekorda,  na 500 metara je oborila za celu sekundu i sada je rekord  47.831 seunde, dok je na 777 metara rekor   1.15.838 seunde.  U ukupnom plasmanu uspela je izbori za 3.mesto. Vreme koje je postigla u trci na 500 metara je drugo  vreme u  Evropi a na 777 metara  zauzima  visoko 3 mesto , što je po nama ogroman uspeh“, kazao je Sofijin otac Petar Rodić.

                     Na ovom jubilarnom  30. po redu takmicenju  u Bormiju, Sofiji  je nedostajalo 0,2 stotinke da dostigne rekord postavljen u D kategoriji na 500 metara na ovom takmičenju.

                      Inače, mlada Sofija Rodić je uspešno započela klizačku sezonu osvajajući medalje na svakom od takmičenja koja su do sada organizovana i na kojima je učestvovala.

                     Ono što karakteriše svako takmičenje ove mlade Nišlijke je činjenica da ona u svaku trku ulazi i izlazi sa osmehom na licu bez obzira na to na kom  mestu trku završi. Možda je u tome i leži Sofijin uspeh koja iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, iz trke u truku, ulazi sigurna u sebe i izlazi sa dobrim rezultatima i medaljama.

                       „ Nadamo se da će Sofija zadržati ovakav  ritam i samim tim nastaviti da ostvaruje što bolje rezultate“, zaključuju Rodići.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare