Potpisan ugovor o saradnji sa Univerzitetom „Neofit Rilski“

NIŠ-BLAGOEVGRAD

Tokom svog boravka na međunarodnom skupu posvećenom internacionalizaciji u visokom obrazovanju, na Univerzitetu „Neofit Rilski“ u Blagoevgradu, rektor Univerziteta u Nišu profesor dr Dragan Antić i rektor ovog bugarskog univerziteta profesor dr Borislav Jurkov, potpisali su ugovor o saradnji dveju visokoškolskih institucija na čijem se čelu nalaze. Ugovorom je predviđena uzajamna saradnja u oblasti obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja i učešća u međunarodnim projektima.

              Nakon potpisivanja ugovora, rektor Antić je sa institucionalnim koordinatorom za Erazmus+ projekte Univerziteta u Nišu profesorom dr Ivicom Manićem, prisustvovao i odvojenim sastancima sa prorektorkom  profesorkom dr Ivankom Stankovom i dekanima Prirodno-matematičkog, Filološkog, Tehničkog i Pedagoškog fakulteta Univerziteta „Neofit Rilski“. Pored dogovora o oblicima saradnje predviđenih ugovorom, razgovaralo se i o drugim konkretnim vidovima akademske kooperacije u okviru nadležnosti oba univerziteta, na nivou pomenutih srodnih fakulteta. Ovom prilikom je dogovrena i uzvratna poseta rukovodstava bugarskih partnera tokom koje će se još više precizirati različiti oblici međusobnog sadejstva.

            Osim toga, učestvujući na međunarodnom skupu o internacionalizaciji obrazovanja profesor dr Ivica Manić je, između ostalog, prisutnima održao prezentaciju o Univerzitetu u Nišu.

         Inače, Univerzitet u Nišu i Univerzitet „Neofit Rilski“ u Belgoevgradu već imaju potpisan ugovor o saradnji u oblasti sociologije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare