SNS: Za više od sat vremena pregledali stotinak gradjana

LESKOVAC

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju već više od četiri godine, organizuje Savet za zdravstvo Srpske napredne stranke, danas je održana u dvema gradskim i nekoliko seoskih mesnih zajednica.

U Mesnoj zajednici ’’Veternica’’, najbrojnijoj na teritoriji grada Leskovca, akcije preventivih pregleda tradicionalno izazivaju veliko interesovanje gradjana. Ekipe lekara bile su spremne da obave primarne preglede u vidu merenja visine krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, ali i da sa žiteljima razgovaraju o zdravstvenim problemima i mogućnostima za njihovo rešavanje.

“Za nešto više od sat vremena dve naše ekipe pregledale su oko 100 gradjana, a juče su kolege, na osam lokacija obavile više od 600 pregleda. Ljudi već imaju naviku da redovno kontrolišu svoje zdravlje, a mi im, u ovim akcijama, stojimo na raspolaganju i za kućne posete, ukoliko nisu u mogućnosti da dodju do kancelarije mesne zajednice.  Ono što raduje jeste činjenica da smo tokom proteklih nekoliko godina, brojnim sugradjanima prvi put otkrili visoke vrednosti krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi i blagovremeno ih uputili na dalje lečenje, čime je, u velikom broju slučajeva, izbegnuto pogoršanje bolesti, rekla nam je doktorka Jelena Djordjević.

Pored Mesne zajednice ’’Veternica’’, danas su preventivni lekarski pregledi organizovani i u MZ ’’Morava’’, Međi, Šarlincu, Draškovcu i Donjem Brijanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare