SNS ubedljivo poražen na izborima za Savet MZ Bujanovac

BUJANOVAC

 

Rezultati jučerašnjih izbora za Savet Mesne zajednice (MZ) Bujanovac pokazuju da bujanovački naprednjaci neće imati predstavnika u ovom telu od 21 člana, u koje ulaze 9 predstavnika iz srpske zajednice, 7 iz albanske i 5 iz romske.

Naime, za 9 mesta rezervisanih za članove iz srpske zajednice u Savetu MZ Bujanovac kandidovalo se 11 naprednjaka, od kojih je najviše glasova dobio Predrag Ilić – 292, što je rezultat koji ovog kandidata postavlja tek na 11. mesto na listi svih kandidata iz srpske zajednice.

Manji broj glasova od Ilića – 278, dobio je Miroslav Dimitrijević, potpredsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), kao i Nenad Zafirović, direktor „Bivode“ i nekadašnji potpredsednik bujanovačkog odbora SNS-a.

U ovoj stranci su nam rekli da ne mogu da komentarišu rezultate izbora dok ne dobiju zvanični zapisnik sa rezultatima.

Inače, najveći broj glasova na jučerašnjim izborima dobio je Aca Veljković – 308, Slađan Ristić je osvojio 306, a Saša Tasić 305.

Po rečima Nenada Tasića, predsednika Opštinskog odbora SPO i odbornika vladajuće većine u SO Bujanovac, desetorica kandidata iz srpske zajednice sa najvećim brojem glasova su “obični građani koji žele da poprave ambijent življenja u svom gradu”.

“Njima je bilo dosta stranačkih nadmetanja i predznaka, a bilo je mučno gledati kako su na dan glasanja pojedini pripadnici SNS najpre išli u stranku po papirić, zatim dolazili na glasanje, pa se vraćali u stranku da pokažu da su glasali po “stranačkoj odgovornosti”, rekao je Tasić, inače i član aktuelnog Saveta MZ, za JUGPress.

Po njegovim rečima, grupa ljudi koja je pobedila SNS okupila se oko zajedničkog interesa – bolje sutra za Bujanovac, a imali su podršku i lokalnih političara i građana.

“Primetno je i da je odziv SNS glasača, pored organizovanog izlaska na glasanje po “službenoj dužnosti” radnika pojedinih firmi, bio veoma slab, kao da im ponestaje kadrova”, rekao je Tasić i dodao da bi bez značajne podrške koju su naprednjaci dobili od partije Nagipa Arifija – njihov rezultat bio duplo slabiji.

Novi članovi saveta će na narednoj sednici izabrati predsednika MZ Bujanovac. Dosadašnja ustaljena praksa je da se predsednik bira iz redova srpskih predstavnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare