SNS u Vranju zadovoljan rezultatima u 2017. godini

VRANJE

Godina koja je na izmaku za vranjske naprednjake bila je više nego uspešna, rekao je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Slaviša Bulatović, na godišnjoj konferenciji za novinare.

On je podsetio da je Aleksandar Vučić kandidat za predsednika Srbije, svoju predizbornu kampanju poveo upravo iz Vranja.

„GrO SNS je uspešno odradio prvi miting u predizbornoj kampanji. Za nas je to bila čast, obaveza, ali i velika odgovornost. Ono što je obeležilo kampanju je i približavanje naprednjaka i socijalista na lokalu. Ostvarena je i dobra saradnja ove dve partije i prilikom izbora za savete mesnih zajednica.  U sali Načelstva imali smo prvi zajednički sastanak posle burne kampanje za lokalne izbore. Rukovodstvo SPS je bilo korektno i ta saradnja je do danas“, rekao je Bulatović.

On je pohvalio socijaliste za korektan, konstruktivan i dobar rad u lokalnom parlamentu, izražavajući uverenje da će tako biti i ubuduće i pored toga to su opozicija, bez obzira da li će oni postati deo gradske vlasti ili ne.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković je govorio o rezultatima koje je lokalna samouprava postigla u 2017. godini i planovima za 2018.

„Godina je bila teška i puna izazova. Suočili smo se sa velikim dugovanjima iz prethodnog perioda. Grad je isplatio oko 350 miliona dinara na ime izvršnih sudskih presuda, što je bilo svakako veliko opterećenje za budžet. Dnevno smo vraćali po milion dinara. Morali smo da isplatimo slovenački „Tuš“, „Novogradnju“, eksproprijaciju, preuzmemo dugovanja gradske apoteke. Zbog toga je komunalni program bio sveden na tekuće održavanje“, rekao je dr Milenković

Govorio je i o započetim i realizovanim brojnim projektima koji su važni za život i funkcionisanje grada.

„Nastavili smo izgradnju Hirurškog bloka u saradnji sa Evropskim PROGRESOM, tako da očekujemo završetak ove važne investicije na leto 2018. godine. Radimo i rekonstrukciju paviljonskog dela Opšte bolnice. Uradili smo infrastrukturne radove u Slobodnoj zoni. Završen je put koji povezuje Bunuševac i selo Soderce“. U saradnji sa Ministarstvom privrede izgrađen je put Kriva Feja – Gornja Ljubata dužine 3,2 kilometra.Započeli smo realizaciju projekta  koji podrazumevaju rekonstrukciju škola, sanaciju Muzej kuće Bore Stankovića i zgrade Narodnog muzeja, uređenje korita Južne Morave. U planu je rešavanje klizišta na deonici puta u selu Bresnica i izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju. Završena je izgradnja paralelnog cevovoda od brane Prvonek do Fabrike vode. Dinamika zamene azbestnih cevi sprovodi se po planu i ugovoru sa KFW bankom, a u toku su i radovi na izgradnji kolektora koji će voditi do Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda“, kazao je gradonačelnik.

Lokalna vlast i u 2018. godini očekuje  nasleđena dugovanja i izvršne presude koje će morati da izmiri. Zato će aktivnosti biti oslonjene naeksterne finansijere. Pažnja će biti usmereni na infrastrukturne radove.

„U okviru projekta „Gradimo zajedno“ krenućemo u izgradnju vrtića u naselju Raška, ali i rekonstrukciju ulice Bore Stankovića. Кroz projekat „Uređenje poslovnih zona“ počeće radovi u Radničkoj ulici, od Motela do Železničke stanice. Vranje će 2018. godine biti jedno veliko gradilište jer se očekuje započinjanje investicija vrednosti preko 2 milijarde dinara“, rekao je prvi čovek grada, na konfrenciji za novinare Srpske napredne stranke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare