SNS u Vranju: Nasilje u Beogradu napad na državu

VRANJE

Gradski odbor SNS u Vranju uvek je spreman da bude podrška predsedniku Vučiću i ono što se tokom vikenda dogodilo u Beogradu napad je na državu, rekao je ne konferenciji za novinare narodni poslanik i šef vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović

“Dolaskom  Aleksandra Vučića za predsednika Vlade  2014. godine, a potom i na čelo države u Srbiji se dešavaju stvari koje oni koji su bili pre njega nisu ni pomišljali da treba da se urade. Tada je predsednik Vučić obećao da država mora i da će promeniti odnos prema jugu, Pčinjskom okrugu i Vranju. Mislim da građani vrlo dobro znaju o čemu govorim, jer je činjenica da se i u Pčinjskom okrugu i u Vranju danas realizuju brojni projekti. O prisustvu države na jugu i o podršci države privredi juga najbolje govori to što se proizvodnja odvija u „Simpu“ i „Jumku“, rekao je Bulatović.

On je podsetio na obećanje predsednika Vučića da se očekuje dolazak još jednog investitora.

“Izgleda da to nekome u ovoj državi ne odgovara i pokušava na sve načine da Srbiju prikaže kao zemlju u kojoj se ruši ustavni poredak i sve ono što je urađeno u proteklih nekoliko godina, tako da potencijalne investitore odvrati zbog slika viđenih tokom vikenda u Beogradu.

Treba da imamo apsolutno poverenje u našeg predsednika. Ono što on radi u ovom trenutku nema alternativu, svidelo se to nekome ili ne. Naravno da je situacija u državi teška i svi  znamo da je bila teža pre dolaska SNS na vlast sa koalicionim partnerima. Ne sećam se da smo mi nekad u Srbiji živeli kao u Švajcarskoj ali je sigurno da ako neko može da donese Srbiji brži napredak i razvoj i stabilniju  političku situaciju  mora da bude mnogo bolji od Aleksandra Vučića. Mora da ubedi građane, ne nasiljem, ne upadom u zgradu RTS maskiran sa fantomkama noseći u rukama motornu testeru tako što će da maltretira zaposlene u toj medijskoj kući. Promene na bolje u ovoj državi ne može da donese siledžija i fašista Boško Obradović. Svi ga dobro znamo. Podsetiću da je Boško Obradović moj kolega narodni poslanik koji je tukao ženu u RIK i preko balkona ušao u Narodnu skupštinu, koji je tukao novinarku ispred zgrade televizije Pink, napao svog  kolegu Aleksandra Martinovića na sednici Administrativnog odbora i napao  predsednicu Skupštine Maju Gojković. On je juče komandovao siledžijama iz njegovog pokreta okupljenim oko njega da razbiju staklo i zgaze policiju, nečijeg sina brata, oca. O Draganu Đilasu znamo da je od svih nas opljačkao 500 miliona. On je danas u problemu, jer ne može da prodaje sekunde na televiziji verovatno je zato upao u zgradu RTS. Pored njih je bio Jeremić koji je morao da opravda  sedam miliona evra koje je dobio od svojih sponzora pa je juče sa satom od 50.000 evra komandovao i tražio da naš predsednik do Uskrsa podnese ostavku, ali što bi on rekao “nema ništa od toga”, kazao je Bulatović. .

On se zahvalio svim članovima GO SNS u Vranju  i članovima stranke na podršci koju su juče poslali predsedniku Vučiću.

“Ljudi su zabrinuti za situaciju u državi kao svi normalni pristojni građani jer je nažalost juče iz Srbije poslata jedna ružna slika gde smo pokazali da ima i takvih sugrađana kojima ne odgovara da Srbija bude pristojna i uređena”, istakao je on.

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Slobodan Milenković, govorio je o projektima koji se u Vranju i okolini realizuju ili su već završeni uz podršku Republike Srbije.

Podsetio je da je Srbija bila pred bankrotom 2012. godine, ali merama fiskalne konsolidacije ekonomsko stanje u državi je znatno bolje.

Govorio je projektima koji su realizovani i čija je realizacija u toku. Njihova vrednost je oko 30 miliona evra.

“Najznačajniji je izgradnja kolektora i Fabrike za prečišćenje otpadnih voda u iznosu od 14,2 miliona evra.

Do kraja leta se očekuje da bude potpisan ugovor sa Kancelarijom za upravljanjem javnim ulaganjima za rekonstrukciju starog dela bolnice u vrednosti od 6,2 miliona evra“, rekao je dr Milenković.

Spomenuo je i završetak izgradnje Hirurškog bloka, izgradnju obilaznice u Industrijskoj zoni “Bunuševac” koja je pri kraju, izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Regionalnog centra za vanredne situacije, na projekat za rekonstrukciju ulice Bore Stankovića.

“Ono što je najznačajnije da je u Vranju krenula izgradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti i da je vrednost investicije oko  šest miliona evra. Stigla su i sredstva od države u iznosu od 170 miliona dinara za završetak Pozorišta “Bora Stanković”. Istovremeno tu će biti i bioskop sa najsavremenijim projektorom i filmskim platnom”, istakao je dr Milenković.

Potpredsednik vranjskih naprednjaka i direktor Elektrodistribucije Vranje Goran Nikolić je, kao potvrdu prisustva države preko resornih ministarstava na jugu Srbije istakao završetak autoputa na “Koridoru10”. 

“U skopu stvaranja preduslova  za otvaranje autoputa je projekat koji realizujemo preko države kao finansijera. Reč je izgradnji trafo stanice u “Mominom kamenu” sa svom pratećom infrastrukturom, kablovski vod vrednim preko 500 miliona dinara. To je investija koja će biti realizovana do kraja aprila. Stvaraju se uslovi da opština Vladičin Han i građani ubuduće nemaju nikakvih problema jer se na ovaj način obezbeđuje trostruko napajanje opštine Vladičin Han” rekao je Nikolić.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Apolon
Apolon
5 godine pre

Naravno da jeste napad. Prošli su dani bahatosti, pogotovu od strane najvećih lopova i izdajica ove države.