SNS u mesnoj zajednici ,,Tulbe,,

VRANJE

Predstavnici Gradskog odnora SNS u Vranju otišli su,, na noge,, gradjanima u najvećoj mesnoj zajednici “Tulbe”  kojima su poručili da nema potrebe da oni dolaze u lokalnu vlast jer će lokalni funkcioneri doći kod njih.

Pitanje upućena predstavnicima lokalnih vlasti uglavnom su se odnosila na rešavanje infrastrukturnih, komunalnih problema u njihovim sredinama, ali i na zapošljavanje mladih.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, gradski većnici, upravnica Doma zdravlja, direktori javnih preduzeća i ustanova, koji su visoki funkcioneri SNS.

Nastavljamo sa dobrom praksom, SNS organizuje sastanke rukovodstva grada sa građanima na kojima će oni izneti svoje probleme, koji ih muče,  poručio je vranjskim vrh naprednjaka
Stanovnici ove mesne zajednice u Vranju imaju velike  komunalno-infrastrukturne probleme koji se tiču vodovoda i kanalizacije, a najkritičnija je ulica Otona Župančića.

Nerešeni imovinski odnosi  su preduslov sređivanja infrastrukture kojak muči građane u ovom naselju, a u pojedinim ulicama cevi na vodovodnoj mreži pucaju na mesec dana, rečeno je na ovom sastanku.

Bezbednost u saobraćaju takođe je jedan od problema u ovom delu grada, jer u pojedinim ulicama nema trotoara, upozorili su građani.

Aleksandar Ristić predsednik mesne zajednice “Tulbe” rekao  je da je ovo najveća mesna zajednica u Vranju, ali da se po problemima ne razlikuje od ostalih.

,,Ovakvi razgovori nisu bili praksa sa prethodnim vlastima,, rekao je on i dodao da je ,,trenutnje najkritičnija ulica Otona Župančića,  ona je ušla u komunalni program i početkom naredne godine bi problemi trebalo da budu rešeni. Nema asfalta, kanalizacije sličan je bio problem sa Crnogorskomove ulicom, ona je sređena, nadam se da će gorući problemi biti rešeni I u ulici Otona Župančića”, kaže Ristić.

Ova mesna zajednica ima 7.000 birača. Miroslav Stojanović iz ovog naselja kaze da ovo nije prvi sastanak predstavnika vlasti sa stanovnicima mesne zajednice “Tulbe”.

“Sada su se građani odazvali u daleko većem broju želeći da iznesu svoje probleme. Hteo bih da se nastavi sa ovakvom praksom I da se ne završi sve na obećanjima već da se vremenom problemi reše. Znamo da je teška finansijska situacija I u opštini I državi, ali ljudi trpe imaju problema I sa kanalizacijom I sa ulicama, sa vodom. Takve probleme imaju stanovnici ulice Otona Župančića. U XXI veku nemaju vodu da se okupaju. Cevi su ispod temelja kuća. Prošle godine se desilo da dok čovek nije bio kod kuće u dvorištu su pukle cevi I poplavile njega I komšiju. Nije dobro što fekalije odlaze u reku koja je nadomak ulice. Problem sa kanalizacijom je delimično rešen”, objašnjava Miroslav.


Za građane mnogo znače ovakvi susreti sa gradonačelnikom”, smatra Ljiljana Marinković. “ Prvi put se susrećem sa gradonačelnikom, išla sam nekoliko puta da se prijavim za razgovor oko sređivanja ulice Otona Župančića. Mi od 2013. jurimo za ulicom. Verujem tom čoveku, ali manje verujem njegovim saradnicima, jer mi je više puta rečeno da će se od proleća krenuti sa sređivanjem I na tome je ostalo”, kaže Ljiljana.
Prema rečima gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića u mesnim zajednicama na teritoriji grada dominiraju dugogodišnji problemi komunalne infrastrukture.
“Rukovodstvo SNS obilazi mesne zajednice i direktno se upoznaje sa problemima građana. Dominiraju dugogodišnji problemi komunalne infrastrukture, ali ono što mene raduje je da je sve manji broj problema koji se tiču zapošljavanja prisutni su i oni, ali gledamo da u direktnom kontaktu sa sugrađanima njihovu tešku finansijsku situaciju rešimo na najbolji mogući način. Sa komunalno-infrastrukturnim problemima građana mesne zajednice “Tulbe” kojih ima dosta upoznati su direktori javnih preduzeća. Mnogi će u toku naredne godine biti rešeni kroz komunalni program za 2019..”, rekao  je Milenković.

Zapomoć oko zaposlenja predstavnicima lokalne vlasti obratilo se I nekoliko lekara. Milenković je napomenuo da lokalna samouprava taj problem pokušava da reši kroz projektno finansiranje. “Zaposlili smo 17 lekara, taj projekat će biti finansiran I u 2019. Isti broj lekara će biti upošljen na realizaciji projekta koji se odnosi na zdravstvenu zaštitu pre svega stanovništva u ruralnim područjima naše opštine”, najavio je gradonačelnik Vranja. Veliki broj pitanja građana odnosio se I na komunalno uređenje grada na nekontrolisano izbacivanje smeća, pa čak i na pomeranje kontejnera sa mesta gde su postavljeni od strane pojedinaca . “Svi snosimo deo odgovornosti za komunalno uređenje grada, ali treba naglasiti da institucije sistema treba da rade svoj deo posla da bi I građani poštovali taj red . U tom smislu nastavićrmo dalje sa razgovorima sa građanima i kroz akcije vršićemo edukacije da se podiže svest građana i da zajednički doprinesemo da naš grad bude lepši”, istakao je Milenković.
Goran Đorđević, generalni sekretar Gradskog odbora SNS u Vranju napomenuo je da odbor nastavlja u kontinuitetu direktnu saradnju sa građanima. “ Građani više nemaju potrebu da dolaze kod gradonačelnika, rukovodstva grada I direktora javnih preduzeća nego mi ćemo doći kod njih, u svaku mesnu zajednicu i svakog meseca ćemo imati razgovore sa građanima. Ovo je već drugi razgovor koji funkcioneri i rukovodioci iz SNS, koji imaju odgovornost za funkcionisanje lokalne samouprave imaju sa građanima. Sledećeg meseca će to biti nova mesna zajednica tako da nastavljamo sa tom dobrom praksom”, poručio je   Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare