SNS Surdulice: Predsednica Popović kišobran u podršci kriminalu i bezakonju

SURDULICA

U Surdulici i dalje besni rat izmedju SNS i SPS.

“Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Surdulici, reagujući na poslednju izjavu predsednice opštine Surdulica u kojoj podržava smenjene direktore prosvetnih institucija u Surdulici, obaveštava javnost da se gospođa Popović javlja isključivo onda kada treba u tuđe ime podržati nezakonitosti, korupciju i kriminalne radnje. Ukazujemo joj da treba konačno da počne da se bavi svojim poslom, koga očigledno obavljaju neki drugi ljudi, i da ostavi nadležne državne organe da svoj posao obavljaju u skladu sa zakonima ove države.

Svi direktori prosvetnih institucija su smenjeni na osnovu niza utvrđenih nezakonitosti i zloupotreba u obavljanju svojih funkcija, a što je utvrđeno u zvaničnim zapisnicima republičkih inspekcija. Kao eklatantan primer je zapisnik budžetske inspekcije i to upravo u vezi poslednje smene direkora u jednoj od škola u kome je utvrđena zloupotreba 1.800.000 dinara, što možda predsednici Popović i ne izgleda tako strašno obzirom na ogromne milione koje ona i njeni saradnici zloupotrebljavaju vršeći vlast u opštini Surdulica.
Verujemo da će predsednica Popović, kako sama kaže, zaista sve učiniti da zaštiti smenjene direktore. Znamo i zašto, upravo su sve nezakonitosti u zloupotrebe konstatovane u nalazima državnih organa i načinjene vrlo smišljeno i planirano, inspirisane bahatošću i bezobzirnošću uz puno znanje rukovodstva opštine Surdulice. Predsednici surduličke opštine bi bilo bolje da se u svom „delanju“ osvrne na organizovanu opštinsku korupciju, preprodaju tendera i kriminalno finansiranje fantomskih organizacija, jer je zajedno sa svojim saradnicima dovela Surdulicu do poslednje kasabe koju svi napuštaju, jer u njoj budućnosti nema.

Država Srbija je upravo na primeru Surdulice pokazala da ozbiljno funkcioniše i da će sve ustanove čiji je osnivač i koje troše državne resurse itekako kontrolisati i menjati direktore koji rade nezakonito i koruptivno. I u svakom sektoru i segmentu. I ne samo to, oni koji su vršili krivilna dela će morati da odgovaraju gospođo Popović. Možda ste vi pomislili da ste u Užičkoj republici van domašaja zakona, ali vreme će Vam pokazati da ste se prevarili. Podsećamo Vas da ste deo vladajuće većine u republičkoj vlasti i da Vam to ne daje za pravo da budete zaštićeni niti abolirani odgovornosti”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Opštinski odbor SNS Surdulica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare