SNS reaguje na press konferenciju Grupe građana “Za Leskovac ZAJEDNO”

LESKOVAC

Rebalans i domaćinsko upravljanje budžetom ima uticaj na građane. Ali ne na način na koji gospoda iz GG Za Leskovac zajedno misle i priželjkuju za sebe, već po modelu uspešnog i već pomenutog domaćinskog raspolaganja novcem građana, koji glasači prepoznaju, i poklanjaju poverenje našoj opciji. Na isti taj način  dobijemo i poverenje tako što ulažemo novac u zdravstvo i obnavljanje bolnice, u sport sa novim stadionom, u prosvetu, kulturu, poljoprivredu. I isto tako milijardama u prethodnom mandatu koje ulažemo u nova radna mesta za naše vredne građane i radnike, sportiste, decu, penzionere, zadobijamo njihovo poverenje, a ne glasove kako Vi kažete.  Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa dr sci. med. Goranom Cvetanovićem na čelu, se vodimo filozofijom da treba ulagati i graditi međusobno poverenje i zaslužiti podršku, a jeftinom kupovinom glasova bi se, verujem Vi bavili, kada bi ste se dokopali budžetskih sredstava. 

Vaše prisustvo i delanje u skupštinskoj sali svih ovih godina nikako nije idejno obogatilo a ni  doprinelo donošenju budžeta, tako da  i ovaj medijski vapaj za sastav privremenog tela, kome po svim kalkulacijama ne pripadate,  još jedan je apsurd.

Na dan kada je lokalna samouprava započela javnu raspravu o nacrtu budzetu grada, izdajete saopštenje da će se budžet usvojiti netransparentno i na taj način kupovati glasovi.

Privremeni organ grada Leskovca je formiran potpuno ispravno. Vlada RS je zakonom obavezana da vodi računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene lokalne skupštine.

Predlog za članove privremenog organa daju odborničke grupe u skladu sa zastupljenošću a isti Vladi prosleđuje lokalna samouprava.

Zastupljenost,odnosno politički sastav, u momentu raspuštanja Skupštine grada Leskovca je bila sledeća: 

SNS 48 odbornika

SPS 11 odbornika

JS 9 odbornika

ZLZ 6 odbornika

i 1 samostalni odbornik.

Shodno tome Srpskoj naprednoj stranci je pripalo 3 člana,  sps 1 i js 1, sve ostalo su konstrukcije i “moralna tumačenja” gospodina Cakića koja nemaju nikakvu potporu u propisima, navodi se u saopštenju SNS. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare