SNS povodom teksta SSP-a: „Vranje pred bankrotom, a većniku za finansije cvetaju ruže“

VRANJE

U moru neistina i laži koje se svakodnevno plasiraju kroz kvazi saopštenja, SSP po ko zna koji put pokazuje svoje pravo lice, želju za populizmom i sticanjem jeftinih političkih poena. Prostim čaršijskim pričama i neistinama, svakodnevno pokušava da pokupi koji promil glasova, u situaciji u kojoj su procenti podrške građana Vranja i Srbije nedosanjan san, saopštio je vranjski SNS.

“U takvom naletu želje i potrebe da se realno stanje i prilike koje postoje u gradu prikažu onakvim kakvim bi oni želeli da budu, a ne i onakvim kakve jesu, usledilo je još jedno, najblaže rečeno sramotno saopštenje. Ako se ono tako može nazvati, jer kako objasniti nečije kritike o odlasku mladih i pametnih ljudi, u zemlji u kojoj su im pravo na posao ukinuli upravo njihovi vlastodršci, pljačkaškim privatizacijama i gašenjem fabrika za vreme njihove vlasti? Kako objasniti moral onih koji govore o partijskom zapošljavanju, a upravo su oni kreatori istog? Bivša vlast koja je patentirala rodbinsko zapošljavanje, dovodeći velike sisteme u stanje stečaja i gašenja, ostavljajući za sobom gomilu nezaposlenih i dugove, danas morališe o problemima mladih čijim rešavanjem problema se bave upravo oni koji su predmet napadanja „moralista“ SSP-a.

I kao vrhunac svega, dolaze prozivke na račun čoveka koji svojim svestranim radom, ulažući maksimum znanja i truda da život svih građana Vranja, posebno mladih učini boljim i kvalitetnijim. Čovek koji je kao potvrdu svoga rada stekao gomilu priznanja za rezultate postignute na finansijskoj konsolidaciji grada i koji jedini u Srbiji poseduje sertifikat Svetske banke za upravljanje opštinskim finansijama. Ipak, danas nalaze za pravo da se finansijama bave i „finansijski magovi SSP-a“ koji da su pročitali Zakon o stečaju, kao što očigledno nisu, nikada ne bi stavljali u istoj rečenici pojam bankrota i gradskih finansija. To dovoljno govori o njihovoj kompetentnosti, da hipotetički, nekada, možda i mogu voditi finasnije neke mesne zajednice.

I umesto da kao građani Vranja budemo ponosni što je pojedinac iz te „gomile mladih Vranjanaca koji odlaze“ prepoznat sa najvišeg nivoa, kao neko ko može svojim radom doprineti poboljšanju situacije u preduzeću koje su svojim neradom i neznanjem degradirali vlastodršci potpisnika „saopštenja“, pojedinci iz SSP-a se bave njegovom porodicom. Bave se totalnim neistinama o zaduživanjima grada u momentu kada je aktuelno rukovodstvo razdužilo grad za više od 6 miliona evra duga, kreiranog u periodu kada su oni vladali.

Poštovana gospodo iz SSP-a, na računu grada danas se nalazi više od milion evra, toliko o priči o bankrotstvu. Na tom istom računu koji ste odlaskom sa vlasti 2016.godine ostavili minus od skoro dve milijarde dinara, praktično u visini tadašnjeg budžeta.

I vi moralisti SSP-a, našli ste da se bavite problemima omladine, dugova, pojedinaca i njihovih porodica. U situaciji kada je Srbija jedno veliko gradilište, gde se svakodnevnim otvaranjem fabrika upravo akcenat stavlja na zadržavanju i vraćanju mladih koji su oni svojim neradom proterali iz zemlje.

I umesto da takvi mladi ljudi dobiju zajedničku podršku svih nas, da zajednički radimo na afirmaciji što većeg broja stručnih mladih ljudi, koji bi svojim profesionalnim napredovanjem sutra bili u prilici da pomognu lokalnoj zajednici, saopštenjima nalik poslednjem SSP-a samo se stimuliše njihov odlazak iz grada, pa i zemlje…

Toliko o politici njihovog „zadržavanja“ mladih u gradu. Ali ako je i od SSP-a, mnogo je… “, navodi se u saopštenju gradskog odbora SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare