SNS: Postupak finansijske podrške za udžbenike po zakonu

LESKOVAC
Iako je već postala praksa da opozicija drži konferencije i izdaje saopštenja sa neproverenim i nepotpunim informacijama, i ovog puta smo, zbog istine i naših sugrađana kao politička partija kojoj je godinama unazad dato poverenje da rukovodi državom i gradom dužni da ih demantujemo po više osnova.

Postupak jednokratne finansijske pomoći za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola se sprovodi po Odluci o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Leskovca i po Zakonu o opštem upravnom postupku, koji definiše da je neophodno da se dostave dokazi za pravilno i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja. Kako je neophodno utvrditi da je prebivalište na teritoriji grad Leskovca, neophodna je i potvrda o prebivalištu. Mora se naglasiti da je primena zakona obavezna, jer se radi o dodeli finansijskih sredstava na osnovu Rešenja koje se donosi u skladu sa pomenutim zakonom.

Postupak podele novogodišnjih paketića ne podrazumeva dodelu finansijskih sredstava, a prijava se vrši elektronskim putem radi potvrđivanja ukupnog broja dece na teritoriji grada za koje roditelji žele da preuzmu pakete i definisanja načina isporuke.

Od 2019. godine grad Leskovce primenjuje Odluku o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji grada Leskovca za učenike prvog razreda, pri čemu su svake godine dostavljani isti dokazi kao i sada. Samim tim, Odluka nije menjana sem što je proširena da navedeno pravo ostvaruju i učenici od drugog do osmog razreda.

Po dostupnim informacijama ni MUP nije menjao nikakve pravilnike, već je povećao broj izvršioca na poslovima izdavanja potvrda o prebivalištu.
Na osnovu svega iznetog, može se zaključiti da su u postupku prikupljanja dokumentacije svi pokazali želju i operativnost da se građanima izađe u susret, a da to očigledno smeta opoziciji i danas kada su redovi mnogo manji, jer se u postupak pribavljanja dokumenata krenulo pre više od nedelju dana.

Jednokratna finansijska pomoć za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola, za sve razrede, nastaviće se i u narednim godinama pod istim uslovima, jer Leskovac ne sme da stane, navodi se u saopštenju SNS.(kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare