SNS: Odlazeća godina uspešna za Vranje i građane

VRANJE

U Vranju je u subotu održana  godišnja konfrencija za novinare Srpske napredne stranke na kojoj su sumirani ostvareni rezultati i najavljeni novi poduhvati.

Svi projekti su važni za grad i naše sugrađane, rekao je narodni poslanik i prvi vranjski naprednjak Slaviša Bulatović.

„Veoma je važno što danas rade i „Simpo“ i „Jumko“ i što u te dve fabrike radi 4.000 ljudi. U „Simpu“ je finansijska situacija stabilna, zarade se isplaćuju redovno, imaju ugovorene poslove opremanja u nekoliko država u Evropi, a postoje i ozbiljni planovi za naredni period, kada je predviđena rekonstrukcija svih „Simpovih“ fabrika. I u „Jumku“ je situacija stabilna, radnici rade, redovno primaju platu, realizacija je povećana za 30 odsto i već za narednu godinu ugovoreni su poslovi od preko 3 milijarde dinara“,“, istakao je Bulatović.

Svi rezultati koje je postigao SNS u Vranju pokazuju odgovornosti u radu gradonačelnika i svih naših direktora u javnim preduzećima i ustanovama, rekao je Bulatović.

Stranka u lokalu funkcioniše vrlo korektno i ja sam kao predsednik Gradskog odbora ponosan na sve članove i na sve što smo uradili u 2019. godini, istakao je Bulatović.

On je zahvalio svim članovima SNS u Vranju na podršci, radu i trudu koji su uložili u ovoj godini i koja im je, kako je rekao, bila jedna od najaktivnijih.

Govorio je o, kako je rekao ” ogromnoj podršci” koju grad ima od najvišeg republičkog rukovodstva.

Gradonačelnik Vranja i potpredsednik GrO SNS Slobodan Milenković podsetio je da je za lokalnu samoupravu početak 2019. godine bio izuzetno naporan i težak, ali da je godina završena veoma uspešno.

„Ovu godinu obeležila je stabilizacija finansija i budžeta grada. Mi smo u avgustu prikazali suficit, iako smo na početku godine imali deficit od 214 miliona dinara. Smanjili smo i javni dug za 600 miliona dinara, ali sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći republike, predsednika i Vlade Srbije. Kao što je poznato pomoć gradskom budžetu bila je 440 miliona dinara i još 330 miliona za investicije, što je nezabeleženo u istoriji Vranja“, rekao je  Milenković.

On je govorio i o otvaranju zgrade pozorišta, izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti i Vranje će biti prva lokalna samouprava koja će završiti 186 stanova. Pomenuo je još neke značajne investicije kao što je i rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića kao i Gradskog parka gde su bez seče stabala urađene podzemne instalacije.

Najavio je investicije u 2020. godini o kojima je nedavno govorio na godišnoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Za nama je i naporna i radna godina, a 2020. biće godina novih napora i izazova, rekao je sekretar vranjskih naprednjaka Goran Đorđević.

„Srećan sam kao član SNS što je država Srbija stala na noge zahvaljujući nama iz SNS, predsedniku Vučiću i Vladi,  i omogućila da sve što se radi u Vranju i celoj  Srbiji bude realno i realizovano“.

Kada je reč o aktivnostima „Vodovoda“ realizovano je puno projekata, a za 2020 planirani su novi poduhvate.

„ JP „Vodovod“, imalo je mnogo poslova i projekata u ovoj godini i sve smo ih realizovali, a za 2020. planiramo još više. Pred nama je završetak izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vrednosti 11,7 miliona evra. Radove smo započeli u septembru ove, a završićemo do kraja naredne godine“, rekao je Đorđević.

Na konfernciji za novinare govorili su i drugi visoki funkcioneri Srpske napredne stranke na lokalu.

Na ovoj stranačkoj press konferenciji gradski funkcioneri su, zapravo, bili u funkcionerskoj kampanji .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare