SNS O ZADUŽIVANJU I IZBORIMA

 

VRANJE

 

“Vest o nameri lokalne vlasti da grad Vranje zaduži dodatnih 1,76 miliona evra, mi iz Srpske napredne stranke smo primili sa ogromnom količinom zebnje i straha za budućnost našeg grada. Koja je pozadina novog zaduživanja građana Vranja i daljeg opterećivanja lokalnog budžeta čije kamate će plaćati naredne generacije Vranjanaca?! Dok Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić bolnim rezovima dovode u red javne finansije, lokalni socijalisti nas enormno zadužuje i stvaraju haos u lokalnom budžetu dovodeći u pitanje održivi razvoj našeg grada, saopštio je dan as Grdaski odbor SNS u Vranju.

 

“Ovaj suludi potez, čak i laiku ukazuje da je lokalna vlast u panici, a panika u politici nikad nije bila dobar saveznik. Lokalni izbori na vidiku, a ulog nikad veći, politički protivnik nikad jači, oni nikad slabiji i sa manjom podrškom građana, a o rezultatima lokalne vlasti da i ne govorimo: nijedna investicija u gradu, komunalna infrastruktura na nivou Kandahara u Avganistanu, nezaposlenost 50%, socijalna slika stanovništva poražavajuća, a završetak pozorišta ni na vidiku. Sa čime izađi na lokalne izbore i kako ponovo obmanuti građane Vranja za još malo vlasti?! Genijalci iz komiteta su se dosetili; pozajmi pare na račun naših građana, optereti budžet, pa ponovo raskopavaj glavnu ulicu i to građanima prikazuj je kao trijumf građevinske kreativnosti i menadžerske sposobnosti gradskih otaca. Samo u poslednjih desetak godina na izgradnju naše glavne ulice otišlo je stotine miliona, da ne kažemo milijardu dinara, pa smo i pored toga do juče plovili bukvalno u fekalijama. Od tih para mogla se izgraditi celokupna seoska mreža puteva, ali neko je odlučio da krene putem korupcije i samovolje. Ali da ne idemo toliko daleko u prošlost; samo pre nekoliko meseci uzet je kredit od preko 100 miliona dinara za realizaciju Komunalnog programa. Sad se ponovo uzima kredit od 200 miliona u te svrhe iako su sredstva za realizaciju Komunalnog programa predviđena budžetom. Gde su ta budžetska sredstva? Da nisu možda otišla za Sportski savez, ili su možda otišla za plate novoprimljenih 11 radnika iako važi zabrana zapošljavanja?! Izgradnja šetališta od Robne kuće do Direkcije u ovom trenutku nije urgentni komunalni problem, ali očigledno neko žuri zbog predstojećih lokalnih izbora, a socijalisti znaju da bez ogromnog novca nema dobrog izbornog rezultata. Ali zanimljiv je sledeći podatak; izgradnja šetališta od opštine do Direkcije dužine 550 metara je koštalo 5,5 miliona dinara, a od Robne kuće do Direkcije dužine 160 metara će koštati 93 miliona dinara! Poštovani građani, zaključak donesite sami u čije džepove se sliva ova ogromna razlika. Ne dozvolite da od vas prave budale i iznova vas pljačkaju. Ne dozvolite da sa vama i vašom budućnošću igraju ruski rulet, ne dozvolite da vam se dogodi grčki scenario gde ćete raditi samo da bi pokrili kamate socijalističkih brljotina.

Sve ovo ukazuje na jednu višedimenzionalnu patologiju socijalističke vlasti koja ovakvim potezima pokazuje nebrigu prema budućim generacijama, i istovremeno nam poručuje da će se boriti za opstanak na vlasti po svaku cenu svim sredstvima, stavljajući na kocku ekonomsku sigurnost i budućnost naše dece. Znaju „drugovi“ da je ulog veliki i ne bi bilo uputno izgubiti vlast i politički imunitet, jer mnogi mogu završiti sa one strane „roštilja“, ali time će se baviti nadležno državni organi jer ovo je ipak pravna država. Dajemo javno obećanje da, kada posle lokalnih izbora preuzmemo odgovornost za vođenje grada, i kada budu dospeli socijalistički krediti na naplatu, iste ćemo vraćati rasprodajom lične imovine ljudi iz lokalne vlasti koju su tu imovinu stekli nezakonito, počev od kuća, vikendica, stanova do skupocenih automobila i građevinskih mašina angažovanih na trasi koridora 10.

Građani Vranja zaslužuju pravdu i bolju vlast, jer im je dosta siromaštva, krađa i korupcije, lažne socijalne pravde i lažnih socijalističkih ideja koje su im „drugovi“ iz komiteta prodavali 25 godina, a u međuvremenu postali truli bogataši i kapitalisti. Dosta je bilo!!!” navodi se u saopštenju SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare