NIŠKA VLAST POTCENJUJE ZDRAVU PAMET GRAĐANA

NIŠ
Dok građani Niša grcaju u problemima i bore se za preživljavanje, lokalni funkcioneri se ponašaju totalno neodgovorno i bahato i time potcenjuju zdravu pamet građana Niša. Pošto temelj aktuelne vlasti čine SNS i SPS, ove dve stranke snose odgovornost za neverovatno ubrzani sunovrat grada u društveno-privrednom smislu, saopštila je Reformistička stranka.

Reformistička stranka proziva lokalnu vlast zbog nepoštovanja zakona i javno postavlja pitanje lokalnim funkcionerima: Kuda nas vodi takvo ponašanje neodgovornih pojedinaca iz lokalnih struktura vlasti?

“Lokalna vlast ne poštuje Zakon o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija. Njegova selektivna primena kod pojedinaca, člana njihove stranke je ustvari unutarpartijki politički obračun. To se odnosi na slučaj većnika Srđana Aleksića, ali ne i na još dvojicu funkcionera za koje je Agencija za borbu protiv korupcije takođe navela da su u sukobu interesa.

Zabrinjavajuće je što ta ista lokalna vlast ne poštuje ni sudske odluke. Viši sud u Nišu je u junu prošle godine doneo rešenje da je imenovanjem Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta u Nišu prekršen zakon. Gospodin Vuković je i dalje direktor Narodnog pozorišta, a u međuvremenu je i pored osporavanja stručne javnosti napravio i akademsku karijeru (postao je docent  Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu). Nažalost, nije to jedini slučaj, sličnih primera ima još u javnim preduzećima i drugim institucijama, gde SNS i SPS imaju svoje predstavnike, a preko njih i uticaj na donošenje sličnih odluka.

Naravno tu je i nezakonito povećavanje ličnih  dohodaka funkcionera, što govori ne samo o nepoštovanju zakona, već i o njihovom bahatom ponašanju. Dok građani Niša grcaju u problemima i bore se za preživljavanje, lokalni funkcioneri se ponašaju totalno neodgovorno i bahato i time potcenjuju zdravu pamet građana Niša”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare