SNS o smeni : Nijedna funkcija nikome nije zagarantovana

VRANJE

Nakon sednice Skupštine grada na kojoj je sa funkcije direktora JKP „Komrad“ u Vranju smenjen direktor Momir Stojilković, vranjski naprednjaci su održali konferenciju za novinare.

Nezadovoljstvo Stojilkovićevim radom traje poslednje dve godine i kap koja je prelila čašu je katastrofalno stanje higijene grada u vreme uskršnjih i prvomajskih praznika. To su razlozi zbog kojih je Momir Stojilković, direktor JKP „Komrard“ i potpredsednik Srpske napredne stranke smenjen sa oviih funkcija, čulo se na pres konferenciji vranjskih naprednjaka.

Inicijativa za smenu Stojilkovića došlo je, na osnovu odluke organa grada, a ne pojedinca, rekao je gradonačelnik Vranja i potpredsednik SNS Slobodan Milenković. 

„To nije lični hir pojedinca, kako je to predstavljeno od stane Stojilkovića“, dodao je on. 

„Svedoci smo da su kontejneri bili prepuni, da je grad bio preplavljen đubretom i pored svih težnji da poboljšamo funkcionisanje „Komrada“, jednostavno nismo imali pozitivnu povratnu reakciju od direktora. 

Tokom praznika je u gradu bilo dosta gostiju, studenti su se vratili kući i poslata je veoma negativna slika o Vranju koja, jednostavno nije realna. Postojala je i  mogućnost zaraze, a rukovodstvo grada nije bilo zadovoljno ni uređenjem zelenih površina i grobalja“, rekao je gradonačelnik Vranja.

On je dodao da i pored činjenice što je u poslednje vreme, „Komrad“ pozitivno poslovalo, preduzeće je jednostavno „nefunkcionalno“, što su razlozi za smenu direktora Stojilkovića. 

Odgovornost je ključna reč u ovom slučaju i smenom direktora „Komrada“ i potpredsednika Srpske napredne stranke u Vranju stranka želi da pokaže svoju odgovornost, istakao je narodni poslanik i šef vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović.

„Nikome funkcija nije zagarantovana i svako je smenjiv tako da je ovo ujedno i poruka svim funkcionerima naše stranke i naših koalicionih partnera da pokažu maksimum odgovornosti i napora da sva preduzeća i ustanove što bolje funkcionišu“, rekao je Bulatović. 

On je naveo i da je pre šest meseci sa Stojilkovićem imao „neprijatan razgovor“ tokom kojeg mu je ukazao ne sve primedbe, na šta je dobio odgovor da će „sve biti u redu“.

„Imali smo sa njim strpljenja, jer je on jedan od najstarijih članova stranke i na neki način, sinonim za SNS u Vranju. Žao mi je što nismo i ranije reagovali i smenili ga. Svi koji su mu sada dali svoju podršku su mu samo pomogli da izvrši „političko samoubistvo“, smatra Bulatović.

Na pitanje novinara da li je tačno da je Stojilkoviću predložio da da ostavku i da mu je ponudio da bira koju drugu funkciju hoće, Bulatović je potvrdio da mu je nuđeno da bude član gradskog veća za poljoprivredu što je ovaj odbio.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека