SNS Niš osudio demonstracije

NIŠ

Predstavnici i poverenici glavnog odbora Srpske napredne stranke i poverenici opštinskih odbora u Nišu osudili su demonstracije u svom gradu, ali i u Beogradu i Novom Sadu.Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a Niš, je pozvao građane da ne odgovaraju na provokacije i da veruju državnim organima na konferenciji za novinare koja je danas održana.

                            Na protestu koji je sinoć održan u Nišu prostorije gradskog odbora SNS zasuste su kamenjem i jajima. Bačen je i deo polomljenog znaka. Polomljeno je staklo na jednom portalu, a ostaci paradajza i razlupana jaja kojima su demonstratori gadjali prostorije SNS su mogla i danas da se vide.

                            “Materijalna šteta koju je pretrpeo Gradski odbor je nebitna u ovom trenutku”, kazao je Zvezdan Milovanović. “Ovde  se radi o šteti koja je učinjena gradu Nišu. Iskremo se nadamo da će se ti mladi ljudi dozvati pameti, prestati da budu marionete u tudjim rukama jer sam  ubeđen da oni ne znaju šta rade.Srpska napredna stranka veruje u državu Srbiju i sigurni smo da će organizatori svega ovoga biti otkriveni. Ovo sigurno nije bili spontano, ovo je organizovano”, kazao je Milovanović.

                           O je dodao da SNS neće organizovati nikakvu zaštitu prostorija GO SNS Niš jer je to na državi.

                         “Policija je juče sprečila ulazak demonstranata u prostorije SNS-a, ali ne i da na zgradu budu bačeni različiti predmeti pa i deo saobraćajnog znaka koji je jedino i mogao da polomi staklo na portalu”, kazao je Milovanović.

                           Prema rečima dr Zorana Perišića, člana predsedništva  SNS-a, Srbija i Niš nisu ovo zaslužili.

                          “ Nije Srbija ovo zaslužila zbog brige koju je pokazala za svoje građane tokom najstrašnije epidemije koja je zadesila državu i naš grad, za sve ono što radi za svoje građane”, kazao je Perišić.

                           On je istako da je dići ruku na policiju nezamislivo u bilo kojoj  demokratskoj državi na koju se demonstranti pozivaju.                          “ Oni će i dalje  pribegavati nasilju koje mi osudjujemo i na nasilje nećemo nasiljem odgovarati. Koristim priliku da sve članove SNS-a  u Nišu pozovem da ne odgovaraju na provokacije, da ne organizuju kontramitinge i da ostanu mirni. Srbija ne zaslužuje nasilje, a država će uraditi svoj posao. Mi želimo jaku, modernu i stabilnu Srbiju u kojoj će biti mesta za sve”, istakla je Jelena Kovačević Žerajić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare