SNS na saopštenje SDS: Odgovor bez odgovora

 

LESKOVAC

 

Na veliku žalost Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke, zasedanje Skupštine grada Leskovca još jednom je pokazalo značajne rezultate rada lokalnog rukovodstva koji su postignuti u poslednje nepune četiri godine, saopštio je Grdaski odbor SNS .

 

“Najbrojaćemo samo neke: izgradnja novog pogona „Jure“ u kojem će biti zaposleno do 1 000 radnika, otvaranje pogona holandske firme „Kniting“ u Grdelici, asfaltiranje i rekonstruisanje skoro 50 ulica u gradu i selima, postavljanje preko 10 000 metara trotoara i drugo.

„Sopstvenim improvizacijama“u toku poslednjeg skupštinskog zasedanja, šef odborničke grupe SDS-a Nebojša Cakić  pokušao je da se predstavi kao sveopšti poznavalac različitih sfera života, okrivljujući, pri tom, sve i svakog za evidentno zaustavljanje i propadanje grada i konsolidaciju i stabilazaciju gradskih finansija i javnih preduzeća.

Da je reč o izjavama koje su zlonamerne i koje se kose sa istinom, svedoči i tvrdnja da su bilansi javnih preduzeća i ustanova u katastrofalnom stanju. Podsećamo da  je samo Javno-komunalno preduzeće „Toplana“ u prošloj godini ostavrilo profit od 80,4 miliona dinara, a da je JKP „Vodovod“ 2015.godinu završilo sa dobitkom od oko 11, 3 miliona dinara uprkos nasleđenim velikim finansijkim problemima koji su pretili da ugroze osnovnu delatnost ovog preduzeća.

Takođe, neosnovani su i navodi o protivzakonitom spajanju tačaka dnevnog reda, jer je Skupština saglasno ovlašćenjima iz poslovnika samo objedila raspravu po srodnim tačkama, a o svakoj od njih odbornicima je omogućeno da govore pojedinačno i u skladu sa poslovnikom.U toku skupštinske rasprave svim odbornicima omogućeno je potpuno ravnopravno istupanje, kao i da na svako pitanje dobiju odgovor od ovlašćenih izvestilaca i predlagača.

Na drugoj strani, izlaganjašefa odborničke grupe SDS-a Nebojše Cakićajoš jednom su pokazala da on nema šta da ponudi građanima Leskovca osim mržnje prema Srpskoj naprednoj stranci, njenim članovima i predsedniku Gradskog odbora Goranu Cvetanoviću.

Iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu poručujemo građanima da ćemo nastaviti da činimo sve i vredno radimo kako bi svi građani, bez obzira na političku pripadnost, živeli dostojanstveno”, navodi se u saopštenju SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare