SNS: Izborni rezultati najboji na jugu zemlje

VRANJE

Jug Srbije je opravdao poverenje Aleksandra Vuća, rekao je na konferenciji za novinare, predsednik vranjskih naprednjaka, Slaviša Bulatović sumirajući konačne rezultate predsedničkih izbora.

On se zavalio, članovma SNS, simpatizerima, koalicinim partnerima i Izbornom štabu, na podršci, s obzirom da je na području grada Vranja njihov zajednički kandidat osvojilo 29.136 glasova, onoliko koliko su i zacrtali na početku kampanje.

Posebno je pohvalio Socijalističku partiju Srbije u Vranju koja je tokom čitave kampanje pokazala da je ozbiljna stranka i da su nalog njihovog lidera i najviših organa stranke korektno sproveli što su pokazali i osvojeni glasovi.

Sekretar Gradskog  odbora SNS u Vranju, Goran Đorđević je rekao da Vučić, po njihovoj evidenciji, osvojio 69,05 odsto glasova od ukupnog broja izašlih punoletnih građana. Naveo je i nekoliko primera u gradskoj sredini gde su ostvarili dobre rezultate i gde se procenat onih koji su glasali za zajedničkog kandidata kreće od 73,86 do 93,72 odsto, koliko je zabeleženo u najvećem naselju „Ogoš“ u Gradskoj opštini Vranjska Banja.

Što se tiče Pčinjskog okruga kandidat SNS je osvojio najviše glasova i zabeležio najbolji rezultat u Srbiji. Prednjači Trgovište sa 91,62 odsto glasova poverenih Vučiću. U  Boslegradu je za Vučuća glasao 81,48, Vladičinom Hanu 74,93 i Surdulici 73,2 odsto, rekao je potpredsednik SNS, Goran Nikolić.
„Opravdali smo veliko poverenje koje nam je Vučić ukazao, počevši kampanju za predsednika Srbije upravo iz Vranja. Gradski i opštinski odbori, kao i izvborni štabovi su dobro odradili svoj posao, ali najveća zaslugta pripada građanima Pčinjskog okruga koji su dali podršku zajedničkom kandidatu koalicije okupljene oko SNS“, zaključio je Nikolić.

O mogućem ulasku vranjskih socijalista u vlast naprednjaci nisu hteli da govore, s obzirom da o tome nije bilo nikakvih razgovora na relaciji dve stranke.

„Dobili smo dopis SPS, prosledili ga Izvršnom odboru stranke i čekamo odgovor. Kad ga dobijemo, po njemu ćemo i postupati“, rekao je Bulatović.

 

Što se tiče protesta u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji on je rekao da „ne znači da je Srbija nezadovoljna, samo zato što tamo gore protestuje šačica ljudi, njih pet-šest hiljada“.

Greađani su, 2. aprila, jasno rekli šta žele, rekao je predsednik vranjskih naprednjaka.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare