SNS: Biste nisu bačene već “položene na sigurno”

VRANJE

Povodom saopštenja odbora Narodne stranke, u kome se funkcioneri Grada vređaju na najgori mogući način, Savet za kulturu GrO SNS u Vranju još jednom podseća političare u pokušaju iz Narodne stranke, da nema mesta politikanstvu, posebno u oblasti gde je urađeno više nego prethodnih nekoliko decenija – u kulturi, navodi se u današnjem saopštenju.

“Odbor Narodne partije iz Vranja gotovo redovno nas podseća zašto nikada više u Srbiji neće doći na vlast politika čiji su se rezultati merili u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu, ali i punijim džepovima.

U konkretnom slučaju, ne radi se ni o kakvom bacanju bisti poznatih Vranjanaca, već su one, preko izvođača radova, sklonjene i položene na sigurno, u dvorište Haremluka, gde će biti zaštićene i sačuvane u unutrašnjosti zgrade. I fotografije položenih postamenata i bisti pokazuju upravo to – pripremu za zaštitu i sklanjanje bisti u zatvoreni prostor. Dakle, nije vam prošlo, gospodo iz Narodne stranke.

Sa druge strane, vama nije problem da u svom političkom propadanju vređate i žene. O radu gradske većnice, ali i cele lokalne vlasti, najbolje govore rezultati. Ali rezultati ne govore samo o nama. Reklo bi se da rezultati mnogo više govore o vama, o vašem Jeremiću Vuku. Mislite da je narod zaboravio na „rezultate” njegove vladavine? Treba li da vas podsećamo kako je „nazdravio“ Srbiji i Crnoj Gori? Stid nas je da kažemo šta je tačno uradio, pa kažemo „nazdravio“. Ili možda da vas podsetimo na idiotsko prebacivanje pregovora iz Ujedinjenih nacija u Brisel, na amaterizam pred Međunarodnim sudom pravde povodom jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova….

Ali, za razliku od vas, oni koje napadate i vređate se ni malo ne stide svojih rezultata. Svuda i na svakom mestu sa ponosom ističemo sve što smo uradili i što radimo. I započeti vrtić u naselju Raška, školu u Krivoj Feji, rekonstruisanu OŠ „Svetozar Marković“, rekonstruisanu školu u Mečkovcu, sanaciju škole u Moštanici i Vrtogošu, obnovljenu fiskulturnu salu u OŠ „J.J.Zmaj“, zamenjen izmenjivač toplote u OŠ „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji, zamenjenu stolariju u vrtiću „Sunce“, rekonstruisanu OŠ „Vuk Karadžić“. Takođe, završena je sanacija Narodnog muzeja u Vranju, Muzej kuće Bore Stankovića, otvoreno je odeljenje Biblioteke u Vranjskoj Banji, i naravno, izgrađena je potpuno nova i moderna zgrada Pozorišta.

Sve ovo, gospodo iz Narodne stranke, tačnije vas nekoliko, moglo je da vidi lično, da ste posetili jednu od brojnih predstava u novom Pozorištu ili jednu od brojnih izložbi u više galerija, da ste posetili renoviranu Muzej kuću Bore Stankovića, ili da ste bili na brojnim događajima u okviru „Svetosavske nedelje“. Naravno, vas tamo nismo videli. Da li znate da je Vranje i član Mreže kreativnih gradova UNESKA? Uveliko se priprema i Drugi festival „Vranjska gradska pesma“.

I na kraju, ko govori o kulturi? Vi koji ste kulturološki osakaćeni. Naš odgovor na vašu mržnju prema svemu što smo uradili i što radimo će biti još više rada i još bolji rezultati u kulturi i obrazovanju. Naš odgovor je i podrška najboljim učenicima i studentima. Rad će biti naš motiv, a ne pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena.
I da ne bi bilo zabune, nije nam namera da se poredimo sa vama koji ste uništili i opljačkali svoju zemlju, a uz to se i dobro obogatili. Odavno se ne poredimo sa takvima”, navodi se u saopštenju SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare