Komemoracija u Bojniku: Da se zločin ne zaboravi

BOJNIK

Komemorativni skup u znak sećanja na streljane pre 78 godina, kada su bugaski okupatori izvršili zločin na nedužnim stanovnicima Bojnika i Dragovca, održan je dansa u Bojniku.

U jednom danu pobijeno je više od 500 meštana, ponajviše žena i dece, starih i nemoćnih ljudi. Parastos žrtvava fašističkog zločina služilo je sveštenstvo Jablaničkog Namesništva Srpske Pravoslavne Crkve, dok je predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović, pročitao „Povelju živih“, a zatim su učenici TŠ „Boško Krstić“ i sami pesnici recitovali stihove nagrađenih pesama na već tradicionalnom 3. po redu konkursu „Krvavi februar“.

Na spomenik stradalima u Bojniku vence su položili Delegacija preživelih i porodica preživelih sa streljanja, delegacija Opštine Bojnik na čelu sa Predsednikom Nebojšom Nenadovićem, delegacija Vojske Srbije, delegacija Jablaničkog okruga predvođena načelnikom Milošem Ćirićem, delegacija Opštine Medveđa na čelu sa predsednikom Nebojšom Arsićem, delegacija Republičkog i Opštinskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912-1920, delegacije Opštinskih Odbora SUBNOR-a Bojnik, Leskovac, Lebane i Medveđa, delegacije MZ Bojnik i Dragovac, delegacija Kluba Pustorečana .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare