Snima se filma o srpskom Elvisu, dvostrukom pobedniku u Guči

NIŠ

U vinariji “Malča” u blizi Niša  počelo je snimanje filma „Srpska se truba u Americi čuje: Elvis u Memfisu“, američko-srpske produkcijske kuće.Film je priča o Elvisu Bajramoviću i njegovoj trubi ali njegov snu da zasvira trubu u Memfisu. Film će nakon snimanja kadrova u Nišu biti nastavljen u SAD. Premijera se očekuje u oktobru naredne godine.

                                Film o Elivisu Bajramoviću  koji je bio prva truba festivala Guča 2022, najbolji orkestar festivala Guča 2019) i njegovoj  dedčačkoj želji koju u sebi nosi od malih nogu da pobedi na festivalu u Guči, dobije poziv iz Amerike za turneju, zasvira sa članovima orkestra u Memfisu u “BB King klubu”. Memfis je grad Elvisa Prislija po kome je ovaj mladić i dobio ime, a što je postaklo njegovu želju da zasvira u gradu u kome je Elvis odrasatao.

                               Elvis Bajramović o svojoj prvoj glumačkoj ulozi kaže: 

   “Ja uživam, sviram, pevam, glumim, stvarno je perfektno, osećaj je divan. Ovo je mjuzikl, sve ide kao po loju. Pobedio sam dva puta u Guči i to je bio moj dečački san, to je bilo za mene ‘uao’, ali nisam imao predstavu kako će biti kad počnemo da snimamo film. Radili smo na snimanju filma ‘Zona’ i ‘Pljačka Trećeg rajha’ kao muzičari, ali tu smo bili po strani. Svi me znaju kao skromnog i odakle sad film o meni? Miroslav Mitić je prepoznao u meni neki talenat i duhovnost. Nakon završetka scena u Nišu, gde snimamo polazak u Ameriku, u kafani smo i kao kasnimo na aerodrom… nastavak ćemo snimati u Americi”, kaže Elvis Bajramović  .

                              Elvis Bajramović i njegova truba, podržan od članova orkestra, merak juga Srbije, a gde nego u kafani, prve su sekvence filma američko-srpske produkcije „Srpska se truba u Americi čuje – Elvis u Memfisu“ kojima su prisustvovale gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnica za kulturu Adriana Anastasov.

                             „ Snimanje, kome sam prisustvovala počelo je iz Niša koji zaslužuje da bude centar filmske industrije. Ovo je treći film koji se za dve prethodne godine snima na našim prostorima, rekla je gradonačelnica Niša.

                                Upoznala sam Elvisa Bajramovića, glavnog junaka filma, dvostrukog pobednika u Guči, koji je dobio ime po Elvisu Prisliju „kralju roka“, čiji je san bio da zasvira trubu i da zapeva u Memfisu, kazala je Sotirovski i ekipi filma poželela uspešan rad i veliku gledanost.

                            Uživam, sviram, pevam, glumim, neverovatno mi je da se film snima o meni, rekao je Elvis Bajramović koji dodaje da je za uspeh potreban velik rad i vežba sa trubom.

                          Elvis sa orkestrom nije prvi put na filmu. Ima ih u filmu „Zona Zamfirova“, „Pljačka Trećeg rajha“.

                        Film realizuje ekipa reditelja i producenata koji su postigli zapažene karijere u SAD, a potiču sa srpskih prostora.

                         Pevač Mladen Cvetanović Mlađa kaže da je snimanje filma predivno iskusto, reditelj za deo filma koji se snima u Srbiji Marko Grujić ističe da je Elvis inspirativan i da je prisutna dobra energija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare