SNF: ZAŠTO PREDSTAVNICI VLADE SRBIJE NISU DOŠLI NA PARASTOS POVODOM 15 GODINA OD TRAGEDIJE U LIVADICAMA!?

GRAČANICA

Juče je u crkvi Sveta Petka u Lapljem Selu održan parastos poginulim u terorističkom napadu na autobus “Nišekspresa“ 16. Februara u Livadicama kod Podujeva.

Na žalost osim tridesetak građana, grupe lokalnih fumkcionera i desetak novinara, parastosu nije prisustvovao niko iz Vlade Republike Srbije niti iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zašto!? Pita Srpski nacionalni forum.

 

“Petnaestogodišnjica od tragedije ovih nesrećnih ljudi bila je prilika i ozbiljan povod da državni organi Republike Srbije i Srbi sa Kosova i Metohije energično zahtevaju pronalaženje i osudu učinioca ovog gnusnog zločina.

Tužno je saznanje da predstavnici Vlade Republike Srbije imaju vremena da organizuju partijske cirkuse po Kosovu i Metohiji (Štrpce, Zubin Potok, Novo Brdo) manipulišući nesrećnim narodom, da prisustvuju desetogodišnjici od osnivanja Samostalne liberalne stranke i dr, a nisu imali vremena da organizuju dostojanstveno obeležavanje petnaestgodišnjice ove velike tragedije, niti da bilo ko od njih lično oda poštu tragično poginulim Srbima. Zašto!?

Niko se nije seto da položi cveće na mesto ovog velikog zločina… Kao da se tog dana pre 15 godina ništa nije desilo. Zašto!?

Nekoliko reči o nama Srbima sa Kosova i Metohije. Najveći broj nas, na veliku žalost izgubio je svaki osećaj za pijetet prema sopstvenim žrtvama. Zašto!?

Kao da se ta tragedija desila nekom drugom, negde daleko, a ne nama, našoj braći i sestrama, našoj deci… Trgnimo se iz letargije, vratimo dostojanstvo sebi i našim nevino stradalim žrtvama!

Kako vreme prolazi, njihova tragedija sve više postaje samo tragedija i tuga njihovih porodica, a ne naša zajednička. Zašto!?

A predstavnici vlasti Srbije, nije im prvi put da nas ponize! Navodi SNF.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare