SNF : Ko seli srpske grobove sa Kosova I Metohije ?

 

GRAČANICA

 

(SNF :  ne budimo „Topalovići“)

 

Udruženje gradjana Srpski nacionalni front (SNF) saopštilo je  danas da je širom Kosova i Metohije raširena  jedna ružna pojava raskopavanja  grobova Srba  i prenos posmrtnih ostataka „tamo daleko“ I prozvalo državnog sekretara Veljka Odalovića da je I sma to uradio sa posmrtnim ostacima svojih najbližih.

“Na ovu pojavu nisu imuni čak ni visoko rangirani političari poreklom sa KiM, koji sa jedne strane pozivaju naš narod da ostane na ognjištima, a čak ni svoje pokojnike ne ostavljaju da počivaju u svetoj Kosovskoj zemlji “ , navodi u saopštenju SNF.

 

Tipičan primer operacije „seobe pokojnika“ je primer Veljka Odalovića, koji nas takođe zdušno poziva da se ne selimo, a sa druge-praktične strane (o trošku države) preseljava posmrtne ostatke svojih najbližih i na taj način pokazuje koliko mu je do opstanka Srba na Kosovu i Metohiji stalo, tvrdi SNF.

 

Ovo udruženje  pojavu raskopavanja grobova “ koja se kosi i sa pravoslavnim tretiranjem pokojnika, smatra ružnom i štetnom, i poziva Srbe da to ne čine, već da neguju uspomenu na svoje bližnje tako što će bez obzira gde žive dolaziti na Kosovo, barem povremeno posećivati grobove svojih bližnjih, tim prilikama posećivati svoje svetinje, rođake i prijatelje preostale na KiM, i barem na taj način ostati vezani za svoj rodni kraj, a preostalim Srbima pokazivati da nisu sami”.

Veljku Odaloviću i njemu sličnima saopštavamo da su, posle ovakvog čina, izgubili moralno pravo da govore u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, niti ga posle svega učinjenog mogu predstavljati., navodi SNF.

Ovo udruženja zahteva od Vlade Srbije i rukovodstva SPS-a da ozbiljno razmotre ovu opasnu pojavu i njene nosioce, kojom se nagoveštava poslednji čin etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije.

“Ako to rade najodgovorniji funkcioneri, šta će tek biti sa „običnim“ narodom!? pita ovo udruženje. (kraj) lj.s.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare