Sneg pravi ozbiljne probleme

VLASOTINCE-LESKOVAC

I kada su mnogi pomislili da ove godine, možda, neće biti snega,međutim od noćas zabelila su se snežnim pokrivačem okolna brda i planine u vlasotinačkoj opštini.Nešto pre ponoći snežna vejavica donela je puno snega i on sada iznosi blizu pola metra.

  • Odmah po obaveštenju ljudi iz sela Gornja Lopušnja, naložili smo firmi AB Kop, koja ima obavezu da radi na zimskom održavanju puteva, da ima puno snega na putnom pravcu Donja Lopušnja-Gornja Lopušnja-Bistrica. u 23.sati, na licu mesta bio je kamion i utovarna lopata ove firme, i odmah se počelo sa čišćenjem snega, koji je već bio dostigao visinu od 40.cenimetara. Posebno je bilo problema u mahalama, Ivkovci i Saramandini i Samarnica. Radne mašine i ljudstvo AB Kopa su i dalje na terenu i rade punom parom na održavanju ovog putnog pravaca, koji je dužine desetak kilometara- rekao nam je Zoran Miljković, većnik ,koji je zadužen da prati situaciju na terenu.

  • Mnogo više muke i problema ima u Leskovačkoj opštini, na putnom pravcu Barje-Oruglica-Ravni Del, gde na pojedinim mestima ima nanosa snega čak u visini od jednog metra, a ova deonica je u dužini od dvadesetak kilometara.
  • Naše ekipe od noćas su na terenu, i tamo će ostati sve dok ne budu raščišćeni svi putni pravci, za koje je naša firma zadužena da ih održava. U brdskim selima vlasotinačke opštine ima manje snega, dok na putnom pravcu Barje-Oruglica-Ravni Del sneg je već dostigao visinu od jednog metra i još uvek pada, a tamo smo otišli po pozivu tamošnje saobraćajne policije. U ovom delu, poslali smo buldožer, koji će tamo raditi sve dok se ne omogući normalno odvijanje saobraćaja. Ovo je drugi stepen angažovanosti u zimskim uslovima.Imamo svu potrebnu građevinsku mehanizaciju, kao i potrebnu zalihu soli za održavanje puteva, tako da smo spremni u potpunosti da odgovorimo svim izazovima zime i tako posao obavimo na najbolji mogući način, i u interesu stanovnika koji žive na tom
    područjem- rekla nam je Dušica Jović, direktorka AB Kop iz Vlasotinca, čija firma se već dokazala u ovakvim slučajevima.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека