Na “Rosulji” sve pod konac

VLASOTINCE
Zimske pripreme fudbalskih ekipa u celoj Srbiji odvijaju se, za sada, u gotovo idealnim vremenskim uslovima. Nema snega, nema smrznutih i blatnjavih terena, a temeperatura je skoro idealna, tako da fudbaleri imaju mogućnost da rade u izuzetno povoljnim vremenskim uslovima.
Fudbaleri vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine, koji su se od jeseni opet našli u društvu srpskoligaških ekipa ,,Istoka” jesenjim igrama i rezultatima izborili su plasman na četvrtom mestu.

Da je bilo, samo, boljih rezultata na svom terenu, bodovni saldo ,,Rosuljaca” bio bi berićetniji za najmanje 5-6 bodova, što bi im omogućilo da se na kraju jesenje sezone pozicioniraju na drugom mestu. Ali, za propuštenim ne vredi žaliti i zato se propušteno mora nadoknaditi u drugom delu prvenstva, što znači da ekipa mora biti bolja i konkretnija u svim utakmicama koje će uslediti u prolećnom delu prvestva.

 • Sa pripremama za novu prolećnu sezonu krenuli smo još 21.januara. Trener Dragan Nikolić sa svojim saradnicima od prvog dana je krenuo sa ozbiljnim radom, igrači su disciplinovani i sa puno elana rade i izvršavaju sve postavljene zadatke. U prvom delu priprema radilo se na opštoj izdržljivosti, što ni malo nije lako, ali igrači su sve te napore izdržali na pravi način. Atmosfera u ekipi odlična, tako da smo svi u klubu uvereni da ćemo potpuno spremni ući u drugi deo prvenstvene sezone – informiše nas Miroslav Milosavljević sportski direktor Vlasine.
  JUGpress: Koliko igrača se za sada pojavljuje na treninzima ?
 • Svakodnevno je u trenažnom procesu najmanje 25 fudbalera. Ono što je najvažnije, želim posebno da istaknem, a to je da je zdravstveni bilten u redu, tako da svi igrači na koje računamo rade punom parom. Radimo na našem pomoćnom terenu, a po potrebi koristimo i terene ekipa iz Stajkovca i Šišave.
  JUGpress: Ko je otišao sa ,,Rosulje”, a ima li nova lica u redovima Vlasine ?
 • Za sada nas je napustio Miloš Stanković, koji je postao član prvoligaša Zlatibora iz Čajetine, njegov brat blizanac Dušan za sada ne trenira, jer po nekim najavama seli se za Beograd. Naši članovi više nisu Milan Mladenović, Milan Kostić i Marko Jovanović, a u naše redove stigao je Dalibor Blagojević iz zonaša Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, a u klub su se vratila naša deca, sa prefiksom ,,bonus igrači” Nemanja Vlajković i Petar Cvetković.
  JUGpress: Fudbalska javnost je predhodnih dana uveliko govorila o odlasku iz klub golmana Miodrga Mladenovića u ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi. Šta je istina u ovoj celoj priči ?
 • Miodrag Mladenović vredno trenira svih ovih predhodnih dana, a od kluba nije tražio potrebnu ispisnicu kako bi, eventualno, postao član nekog kluba. I to je prava i jedina istina u vezi ovog slučaja.
  JUGpress: Pošto je prelazni rok u toku, a veliki tranasferi, obično, se završavaju u poslednjim danima prelaznog roka, da li se može očekivati dolazak još novih igrača ?
 • Najveća pojačanja u nastavku prvenstva, za nas je, svakako, povratak naša dva igrača, koja jesenas nisu bili u punom kapacitetu zbog povreda. A to su iskusni Bojan Milošević i mlađani Filip Miljković, koji su nam jesenas mnogo nedostajali. Uveliko razgovaramo sa jednim kvalitetnim i iskusnim igračem sredine terena, ali ja ne bih ovog trenutka o imenima dok, on, ili bilo koji drugi igrač zvanično ne postane igrač našeg kluba.
  JUGpress: Ambicije vaše ekipe ?
 • Vlasina uvek mora da stremi ka najvišem plasmanu. Ako smo jesenas ostali bez nekih bodova, to moramo sada da nadoknadimo, jer navodno postoji mogućnost da i drugoplasirana ekipa bude u prilici da se plasira u viši rang i postane član Prve lige Srbije. Ako je ta najava izvesna, zašto ne bi smo iskoristili takvu priliku da idemo u viši rang. Ali zato moramo biti mnogo bolji i uspešniji na terenu kao bi smo mogli da dođemo do druge pozicije na tabeli.
  JUGpress: Sportski budžet opštine Vlasotinca sa 30 povećan je na 35 miliona dinara. Vlasini po običaju pripadne najveći deo kolača u iznosu od 20% ?
 • Tačno je da je budžet povećan i da će Vlasina za tekuću 2020.godinu dobiti sedam miliona. Ne bih previše kalkulisao sa iznosom koji je klubu pripao, ali mogu reći da je Vlasina prema svim igračima i uposlenicima kluba izmirila sve obaveze, a ne dugujemo ništa ni prema organima saveza. Sve obaveze servisiramo i izmirujemo na vreme i na način kako je to propisano i u skladu sa zakonom – izričit je Miroslav Milosavljević sportski direktor ,,Rosuljaca”.

  Prijateljske utakmice
  IZLAZIMO NA MEGDAN DUBOČICI
  Pošto je prvi deo fizičkih priprema već obavljen, predstoje prijateljske utakice koje će imati karkter provere ekipe a i pojedinaca.
 • Već smo se dogovorili sa prvim našim komšijama i u dva meča na megdan izlazimo leskovačkoj Dubočici. Igraćemo i sa ekipom Jedinstva iz Bošnjaca, a još uvek nemamo konačan spisak kontrolnih utakmica, a to će svakako biti provere sa ekipama iz naše najbliže okoline – veli direktor Milosavljević.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare