Smeštajni kapaciteti u Niškoj Banji popunjeni do kraja sezone

NIŠ-NIŠKA BANJA

 Zahvaljući merama subvencionisanog smeštaja putem vaučera Niška Banja je danas puna, izjavio je predsednik te opštine Dušan Živković. Prema njegovim rečima Banja raspolaže sa skromnim smeštajnim kapacitetima, tek nešto više od 40 objekata i oko 1.000 ležajeva koji su kako je istakao popunjeni do kraja sezone.

       “Banja raspolaže sa oko 400 postelja u privatnom smeštaju i preko 560 postelja u Institutu za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja što je negde oko 1.000 ležajeva i oni su za ovo leto popunjeni”, kaže Živković.

                              Zahvaljući merama subvencionisanog smeštaja putem vaučera Niška Banja je danas puna.

                            ” U prvom pozivu kada je vaučer vredeo 5.000 dinara imali smo 660 rezervacija, a u drugom pozivu negde preko 1.500 što znači da smo prešli brojku od preko 2.000 rezervaciju što je za našu opštinu jako bitno. Naši su smeštajni kapaciteti još uvek skromni, ali imamo 21 kategorisani smeštaj gde ljudi mogu da dođu sa vaučerima ili preko 40 smeštajnih jedinica gde mogu da odsednu”, kazao je Živković.

                                On  je istako da se u prvih pet meseci broj turista pocećao za čak 113 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je kako kaže pokazatelj da rast interesovanje za Nišku Banju.

                               Da bi Niška Banja mogla da zadovolji potrebe turista neophodan joj je i hotelski smeštaj. Dva hotela su privatizovana ali se ništa u tom pravcu nije dogodilo, a probel je, kaže predsednik Niške Banje, u  porastu cena  građevinskog materijala na tržištu.

                              Kada je reč o hotelima koji su uprkos privatizaciji i dalje ruinirani, Živković ističe da se na putu njihovom renoviranju isprečio nagli porast cena građevinskog materijala na tržištu.

                                “Trenutna situcija sa energentima i sirovinama nam ne ide na ruku, ostalo je još nešto malo problema oko projekte dokumentacije, ali se nadamo se da će sadašnji vlasnici ubrzo krenuti sa i sa revitalizacijom tih hotela”, kazao je Živković.

                                 Dodaje da su investitori zainteresovani za izgradnju novih hotela na području Banje.

                                 “Imamo danas nove investitore koji su zainteresovani da grade nove hotele. Zajedno sa Gradom razmatramo mogućnost izrade plana detaljne regulacije brda Koritnik samog podožja Suve planine jer tu već imamo tri poletušta koja su najbolja u Evropi i naravno da ta lokacija zalslužuje bolji tretman plansku dokumentaciju i komunalnu infrastrukturu”, zaključuje Živković.

                                  Građani koji su se prijavili za subvencionisani smeštaj putem vaučera ovu pogodnost mogu da iskoriste do kraja novembra meseca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare