Do sada uklonjeno 100 neregistorovanih automobila sa javnih površina

NIŠ

U Nišu je u toku akcija uklanjanja neregistrovanih i havarisanih vozila sa javnih površina. Do sada je Komunalna milicija u saradnji sa JKP „Parking servis“ uklonila oko 100 automobila. Visina novčane kazne za odvoz automobila u proseku iznosi oko 11.000 dinara. Na to se dodaje još 5.000 dinara za ostavljanje vozila na javnoj površini.

 Prema rečima Dejana Kovačevića, koordinatora Komunalne policije Niš, vlasnik svoje vozilo koje nije registrovano ili je havarisano  od isteka registracije može dva meseca da drži na parkingu ili javnoj površini gde se parking ne naplaćuje. Po isteku dva meseca vozilo mora biti registrovano ili uklonjeno sa javne površine. U protivnom sledi uklanjanje od strane Komunalne milicije i „Parking servisa“ i naplata kazne.

                             „Svakodnevno radimo na uklanjanju vozila kojima je istakla registracija ili su havarisana. Rešenje ostavljamo vlasniku na vetrobranskom staklu da vozilo u roku od 24 sata ukloni sam, a ukoliko to ne uradi sam vozilo uklanjamo mi u saradnji sa Praking servisom i o trošku vlasnika“, objašnjava Dejan Kovačević.

                            Većina vlasnika neregistrovanog ili havarisanog automobila, kada vidi obaveštenje na vetrobranskom staklu,sama ukloni svoje vozilo. U protivnom ‘’Pauk’’ takav automobile odvozi na depo JKP Medijana.

                          „Vlasnik može da dođe po svoje vozilo ali Praking servisu plaća odvoz kao i kaznu za nepropisno ostavljeno vozilo koja iznosi 5.000, a ukoliko plati u roku od osam dana kazna je 2.500 dinara. Ukoliko u propisanom roku vlasnik ne dođe po vozilo ono ide na licitaciju a potom na reciklažu“, kaže Dejan Kovačević, koordinator Komunalne milicije Niš.

                         Uslugu odvoženja,Parking servis naplaćuje zavisno od težine vozila, a prosek je oko 11.000 dinara. Kada preuzme svoj havarisani auto,vlasnik mora ili da ga da na reciklažu,ili da ga ostavi na površini gde nikome neće da smeta.Iz Komunalne Milicije kažu, da akciju nastavljaju dalje, procenjujući da na teritoriji Niša, ima oko 1.000 ostavljenih havarisanih i neregistrovanih automobil

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare