SMENA NAČELNIKA INSPEKCIJA PO HITNOM POSTUPKU

LESKOVAC

 

Razrešenje dosadašnjeg načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Bratislava Jovića pre isteka mandata na koji je izabran po javnom oglasu I postavljanje Saše Pešića, bile su jedine tačke dnevnog reda 79. sednice Gradskog veća hitno sazvane danas.

 

Bratsilav Jovc' inspekcija

Pešić će vršiti poslove iz delokruga rada i ovlašćenja načelnika do raspisivanja javnog oglasa za izbor načelnika ove službe.

 

Sasa Pesic inspekcija

Razrešenju dosadašnjeg načelnika prethodilo je neusvajanje izveštaja o radu Gradske uprave za inspekcijske poslove za period januar – maj 2015. godine.

Opširno obrazloženje za smenu Jovića dao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Rad svih uprava pod neprestanim je monitoringom izvršnih organa lokalne samouprave, rekao je on. „Zaključkom Gradskog veća od 27. maja ove godine zbog uočenih nepravnosti u radu Gradske uprave za inspekcijske poslove zatražen je izveštaj o radu te uprave, sa posebnim podacima i obrazloženjem o formama procesnog i meritornog odlučivanja u postupku inspekcijskog nadzora iz nadleže uprave u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku (ZOUP). Uočeno je da uprava neadevatno primenjuje pravila postupka predviđena ZOUP-om, tako što je po prijavi građana donosila zaključke kojim se odbacuju prijave kao neosnovane“.

Jedna od zamerki Joviću je, i što nije “šreduzimao mere prema Prekršajnom sudu da bi požurili u donošenju presuda”.

kao je Cvetanović pročitao, to što nije

 

Postoji sumnja da je na taj način načelnik hteo da izbegne pritužbe građana na rad uprave, kaže se između ostalog u obrazloženju.

Inače, Bratislav Jović bio je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove ispred Jedinstvene Srbije, čije je potredsednik Gradskog odbora.

Saša Pešić bio je načelnik ove službe u vreme dok je vlast vršila DS, čiji je i član bio, a nezvanične informacije, koje on nije hteo da komentariše, su da se učlanio u SNS. Pešić je na ovu funkciju postavljen na predlog gradonačelnika, koji se, kako je rekao, „isključivo rukovodio njegovim stručnim kvalitetima, znanjem i iskustvom“.

Predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije Nenad Filipović, koji je I sam nedavno smenjen sa mesta člana Gradskog veća, rekao je JUGpressu da taj odbor nije podneo zahtev za smenu Jovića.

“Prema koalicionom sporazumu mesto načelnika gardskih inspekcija pripada Jedinsrvenoj Srbiji I naš Gradski odbor, koji je jedini legitimni organ stranke, nije podnosio predlog za smenu načelnika inspekcija I davanje te kvote SNS-u”, rekao je  Filipović.

Jović nije hteo da komentariše svoju smenu, uz obrazloženje da je sve rekao u detaljnom dopisu koji je uputio ranije Gradskom veću.

A gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na početku same sednice pitao gde je njegov zamenik Dragan Jovanović za koga je rekao da je tražio Jovićevu smenu.

Prema saznajima iz izvora bliskih gradonačelniku Leskovca Joviću je neposredno pre ove sednice ponudjeno da podnese ostavku ali on to nije prihvatio.

Čitava sednica je trajala petnaestak minuta, sama tačka razrešenja I izbora devet minuta.

Zanimljivo je das u člnaovi Gradskog veća material za ovu sednicu dobili  na smaom početku sednice ali se niko nije javljao za diskusiju ili razjašnjenje već su smao dizali ruke.

A možda su znali zašto su pozvani?

 

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
patriota
patriota
9 godine pre

Zamolio bih doticnog gospodina da izadje u javnost sa tacnim dokazima i argumentima jer koliko ja znam nikakve dozvole nedaje ni filipovic ni jovic vec sasvim druge sluzbe a najlakse je ljagati nekog i skrivati se iza lažnih imena . Pritatelju ako si siguran u to sto piseš postoji privredni kriminal pa ti lepo odi i prijavi sve sto ti srce zeli ali isto tako pazi da ti nisi jos dublje umesan u te iznude i izdavanje dozvola i za tvoju informaciju nije samo stan .!!!!!!!!!!

kurta
kurta
9 godine pre

Ma taj prevarant je jos odavno zasluzio da litne iz inspekcije.

Poznajem ih ko zle pare
Poznajem ih ko zle pare
9 godine pre

Ko je malo upucen zna da su Fiipovic i Jovic tandem koji je reketirao sve zivo za dozvoloe, jedan od njih valsnik hotela u Bratmilovcu. Ima ljudi koji kazu da su ima daali po cak i do 7000 evra za izdavanje dozovla. Eto to su Jovic i Filipovic. A za informaicju Filipovic je pre mesec dana kupio stan preko puta gimnazije od reketiranja leskovackih biznismena. Imovinska karta mu se drasticno povecala.

Crni Gruja
Crni Gruja
9 godine pre

Dokle bre više! Sramota smenjuju čoveka koji je pošteno radio svoj posao i nije dozvoljavao nikakve van zakonske radnje .Upravo zbog toga su ga i smenili jer se nije pokoravao željama Leskovačkih politićkih moćnika.Raditi dobro svoj posao izgleda da u ovoj zemlji nije poželjno,bitno je koliko si poslušan.O moralu novoga načelnika Saše Pešića ne vredi puno pričati,iz DS u SNS.Čovek je očigledno mnogo poslušniji i spremniji da radi van okvira zakona po nalogu onih koji su ga i postavili.

Theo
Theo
9 godine pre

Javni oglas ce biti posle izbora, očigledno. Vršiće on tu funkciju par meseci, jer nijedan preletac nije dugo opstao. Bratislavu Jovicu svaka čast, jer je drzao do sebe, zbog čega je i smenjen.

Gorana
Gorana
9 godine pre

Pitam se čime je gradonačelnik “kupio” Jovanovića. Lepotom, šarmom, elokventošću, tompusima, pićem, ićem, ili nekom finom foteljom!? Ili ga Dragan Jovanović jednostavno podržava u politici! I što je tolko strašno da ga Cvetanović lepo predstavi kao svoju marionetu!?To je ionako jasno svima!