Službenici Žandarmerije u Nišu podelili paketiće deci na lečenju u Kliničkom centru

NIŠ

Policijski službenici Odreda Žandarmerije u Nišu, ove godine su tradicionalno, po 10. put, obezbedili paketiće za decu koja se nalaze na bolničkom lečenju na Odeljenju za dečju hematologiju i onkologiju i Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju, u okviru Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Podeljen je ukupno 41 paketić za Dećju kliniku i onkološko-hematološko odeljenje i 13 paketića za Hirušku kliniku, a pripremljeni su za svako dete ponaosob.                      

Nenad Kostadinović, pripadnik Specijalističke jedinice u odredu žandarmerije u Nišu, istakao je da se po 10. put okupljaju, sa lepom namerom da deci olakšaju boravak na klinici, kao i da im požele srećnu Novu godinu i brže ozdravljenje.

 „Kao i svake godine, i ove smo paketiće pripremili od srca. Svaki paketić je namenjen svakom detetu ponaosob, bilo da je dečak il devojčica, i bilo da ima dve, pet ili deset godina. Nisu u pitanju samo paketići, već i oprema koja je njima potrebna, kao i zaposlenima u Kliničkom centru. Mi smo i ranijih godina pomagali u vidu opreme, a takođe mogu da napomenem da smo aktivno pomagali izgradnju novog odeljenja Kliničkog centra i njegovom opremanju. Danas smo donirali jedan štampač, koji će svakako biti od koristi“,  kazao je Kostadinovic.

                        Prof dr Jelena Vojnović, pomoćnik direktora Klinike za dečje interne bolesti u okviru Kliničkog centra Niš, izjavila je da je svaki dar uvek važan i da znači mnogo.

                            „Deci koja se leče kod nas, pre svega ovaj osećaj potrebe da se na njih pomisli onda kada svi slavimo, a oni sede u ovim našim uslovima, je zaista način kako ih edukujemo humanosti i mnogo im znači, njima, roditeljima i nama. Pre svega imam potrebu da se zahvalim jedinici žandarmerije, koja već celu deceniju stalno pomisli prvo na našu bolesnu decu kada su novogodišnji praznici“, rekla je dr Vojnović, pa poručila: „Moram da kažem da je ovo divan gest i da će deca sigurno uživati u paketićima.

                     Dr Milan Bojanović, dečji hirurg i načelnik Odejenja za dečju hirurgiju i ortopediju, naglasio je da su ovo dani darivanja, i da deci svakako puno znači svaki gest pažnje, kada ne mogu da budu kod svojih kuća u ovom periodu.

                      „Vreme Nove godine i Božića je vreme darivanja, kad su deca u domu, sa svojim bližnjima i roditeljima, kad se primaju paketići, to su dani radosti i zato je veoma teško kada dete ove dane mora da provede van kuće, na žalost, na našoj klinici. Zato su svi ovi paketići dobrodošli za ovu našu decu koja su silom prilika morala da ove praznike provedu van svojih najmilijih, a svaki znak pažnje, a posebno paketići, jer svako dete voli poklone, su jako važni i hvala pripadnicima žandarmerije, koji i ove godine tradicionalno darivaju decu na dečjim klinikama Kliničkog centra“, kazao je  Bojanović.

                        On je poručio i da je pomoć u opremi uvek dobrodošla.

                        „Oprema je uvek dobrodošla, jer mi smo tercijalni centar, kome gravitira jako veliki broj ljudi i oprema se troši, a i vremena su takva da tehnologija i nauka napreduju, tako da je svaka oprema, naročito ona vezana za hiruške sale, uvek dobrodošla.“

                         Direktor UKC-a Zoran Perišić u prvi plan je istakao pripadnike Žandarmerije, odnosno njihovu drugu stranu.

                       „Oni će danas dobiti paketiće i biće nasmejani, tako da ćemo makar malo uspeti da uradimo onaj drugi deo naše obaveze. Znamo šta im treba i kako ćemo ih lečiti. Imamo sve što je potrebno za lečenje ove najvažnije populacije na svetu, ali tu ne prestaje naša briga za njih, mi smo dužni da im obezbedimo i malo osmeha i pažnje, ono što ne spada u medicinski opis, i naši prijatelji iz žandarmerije su upravo to danas uradili. Beskrajna zahvalnost zaposlenih u UKC. Sigurna sam da će i ovi momci i devojke iz žandarmerije imati o čemu da pričaju kod kuće, kako su učinili jedan divan gest“, kazao je dr Zoran Perišić i najavio za proleće akciju iznenađanja za mališane sa ovih klinika u saradnjni sa Žandarmerijom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare