SLS o napadu na Slobodana Petrovića

GRAČANICA

Samostalna liberalna stranka (SLS) najoštrije osuđuje napad na predsednika te stranke i poslanika u skupstini Kosova Slobodana Petrovića, koji se dogodio danas u jednom od restorana u Prištini.

“Fizički napad na Slobodana Petrovića izvršen je nakon tv emisije u kojoj je kritikovao rad bivšeg ministra poljoprivrede, Nenada Rikala i rad njegovog kabineta.

Milan Kostić, istaknuti član Srpske liste i savetnik bivšeg ministra Nenada Rikala najpre je psovkama, a kasnije i fizički nasrnuo na predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, nakon čega je na poziv Petrovića reagovala Kosovska policija i privela napadača Kostića. Ovo je još jedan od ataka u nizu izvršenih u poslednje vreme na predsednika Samostalne liberalne stranke i izaziva ogorčenje i oštru osudu članova SLS-a jer smatramo da ovaj napad nije slučajan. Podsećamo da je predsednik SLS-a Slobodan Petrović pre samo par dana u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, upozorio na crtanje mete njemu i svim političkim neistomišljenicima Srpske liste. Samostalna liberalna stranka zahteva od policije i nadležnih sudskih organa da preduzmu zakonske mere i da se počinilac ovog kriminalnog dela izvede pred lice pravde, a od svih predstavnika srpske zajednice zahtevamo da konačno shvate ozbiljnost situacije  i zauzmu odlučniji stav u rešavanju  nagomilanih problema, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Samostalna liberalna stranka će sa svojim organima analizirati situaciju i doneti odluku o daljim postupcima”, navodi se u saopštenju SLS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare