SLS iz Klokota: Srpska lista da prestane sa brutalnim pretnjama, napadima i otpuštanjima

KLOKOT

Opštinski odbor Klokot Samostalne liberalne stranke (SLS) u današnjem saopštenju upozorava na, kako navode “sve učestalijih pretnji i nasrtaja na aktiviste SLS” i da su tim povodom održali sastanak , kome su prisustvovali i kandidati za narodne poslanike iz Kosovskog Pomoravlja Srđan Jovanović i Dragan Trajković.

“Ovim putem želimo da obavestimo javnost o događajima i upozorimo naše političke neistomišljenike iz Srpske liste da prestanu sa brutalnim nasrtajima i pretnjama, ne samo na naše članove, već i na sveukupni srpski živalj u Kosovkom Pomoravlju kao i na čitavoj teritoriji Kosova. Svedoci smo da je naša ugledna dr Jelica Krčmarević na jedan nezakonit i nepravedan način isterana sa posla samo zato što je drugačijeg političkog mišljenja, a takvih primera, nažalost na teritoriji Kosova, južno od Ibra ima više desetina. Građani sa pravom izražavaju zabrinutost za zdravstvenu zaštitu jer je dr Krčmarević bila jedini lekar koji je radio u opštini Klokot.

Predsednik sela Vrbovac Srećko Kojić, koga su meštani Vrbovca jednoglasno izabrali za svog lidera, ovih dana doživljava svakodnevnu torturu i napade, kao i članovi njegove porodice samo iz razloga što je gospodin Kojić podržao politiku koju vodi rukovodstvo SLS-a, na čelu sa Slobodanom Petrovićem.

Članovi Opštinskih izbornih komisija koji nisu iz Srpske liste su isto izloženim pretnjama i pritiscima, odnosno, oni koji su zapošljeni u srpskim državnim institucijama dobili su otkazna rešenja ili su bili prinuđeni da napuste Opštinske izborne komisije.

Drage komšije, prijatelji, rođaci iz Srpske liste, iako pozivate na jedinstvo s pravom se narod pita zbog čega kod vas ne vlada jedinstvo? Zašto jedni sa drugima ne govorite, zašto jedni drugima ne verujete, zašto jedni druge optužujete? Zašto svoju kampanju u svim opštinama vodite iz po nekoliko različitih štabova? Zapitajte se ko je podigao ruku tokom skupštinskog glasanja o vojsci Kosova i ko je bio koalicioni partner Ramušu Haradinaju? Upozoravamo vlasti u Beogradu da nije ljudski da svoj narod deli jer time unosi razdor među samim Srbima na Kosovu kojih je nažalost svakim danom sve manje.

Zahvaljujući rezultatima koje je Samostalna liberalna stranka godinama iza nas, a sve u interesu opstanka i povratka Srba na Kosovu, ostvarila svojim radom i pokazala da je naš interes bio naš narod koji je ostao na Kosovu, sigurni smo da ćemo dobiti vaše poverenje.

Zato vas draga braćo i sestre pozivamo da u nedelju glasate za sebe, za svoj opstanak na ovim prostorima, za budućnost svoje dece, a to ćete učiniti tako što ćete zaokružiti broj 121 na glasačkom listiću – Samostalnu liberalnu stranku i podrzati svoje kandidate iz Kosovskog Pomoravlja. ZNAMO SE!”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare