Slobodna zona: Niš nije bezbedan grad

NIŠ

Organizacije potpisnice Sporazuma sa narodom #1od5miliona večeras su organizovali desetu po redu takozvanu Nišku zonu slobode.  

Tema o kojoj su predstavnici prisutnih stranaka razgovarali sa građanima bila je bezbednost u Nišu.

 Mića Jeftić, predsednik IO Gradskog odbora Demokrattske stranke  rekao je da je deseta „Slobodna zona“ ,koju organizuje Savez za Srbiju zajedno sa Pokretom Slobodnih grđana i Novom strankom, okupila celu opoziciju ujedinjenu  u borbi protiv postojeće vlasti.

„ Svake subote mi ukazujemo na neke od ključnih problema u funkcionisanju države Srbije. Svesni smo da je društvo postalo kriminalizovano, hara korupcija a država ništa ne preduzima. Ukazivali smo više puta da je  ministar policije koji treba da brine o bezbednosti,  falsifikovao svoj doktorat. Saznali smo da ne može da se dokaže da je njegova diploma validna. Kako očekivati onda da bezbednost održava na nivou“.

Članovi opozicionih partija koje su danas razgovarale  sa građanima ispred Tržnog centra „Kalča“ , kako su rekli, „žele da građanima Niša ukažu na bezbednosne probleme koji postoje u Nišu, a s kojima policija ne može da se izbori, jer imaju ograničenja od strane funkcionera koji im ne dozvoljavaju da kvalitetno i odgovorno rade svoj posao“.

„Slobodnim zonama pokazali smo našim građanima da opozicija postoji. Ni u jednom mediju opozicija nema pristupa. Postoje samo predsednik, ministri i po njihovim tvrdnjama sve je lepo u državi Srbiji. Građani vide da sve to što se priča je jedna šarena laža. Mi ovim slobodnim zonama pokušavamo da uživo ljudima u centru grada ukažemo na probleme i da ćemo se boriti protiv toga“, rekao je Ivan Jovanović potpredsednik Nove stranke

On je dodao da je Nova stranka učestvovala  na svih deset Zona slobode a večeras je ukazao na problem droge i narkotika u gradu.

„ Narkotika u Nišu ima, ali zbog nedostupnosti podataka, i  po onome što mi možemo da pročitamo u medijima nemamo pravu sliku. Policija povremeno uhapsi ponekog dilera, sitnog rasturača droge koji kod sebe ima jedan do pet grama droge. U Nišu ima mnogo više droge i problem je  veoma ozbiljan za društvo i za same građane. Vlast i policija ili ne mogu da rade svoj posao ili je reč o nečem drugom“ tvrdi Jovanović.

Ivan Jocić član povereništva Narodne stranke u Nišu kaže da će Narodna stranka i  partneri u organizaciji 1 od 5 miliona „ biti strogi opominjači što se tiče poštovanja zakona“.

„ U poslednjih sedam godina ova vlast malo po malo počela je da ne poštuje zakone. Loše bezbednosno stanje u našem gradu je posledica nečinjenja, a ono što sledi je ozbiljno kršenje zakona od strane vlasti“, tvrdi Jocić.

Predstavnici opozicije nastaviće sa ovakvim okupljanjima i nadalje, kako su rekli „ ukoliko ne dođe do nekog drugog predloga“.


Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
bezbednjak
bezbednjak
4 godine pre

Cela Srbija nije bezbedna pa nama svakog dana gine na desetine ljudi na raznorazne nacine.