Slobodan Petrović (SRCE): Umesto da prihati predloge opozicije, vlast na odbornike u Vranju šalje obezbeđenje

VRANJE

Narodni poslanik Srbija centra i odbornik u Skupštini grada Vranja Slobodan Petrović izjavio je da je predsednica gradske skupštine na jučerašnjoj sednici pozvala pripadnike obezbeđenja, kao i pripadnike policije, zbog opozicionih odbornika koji su tražili razdvajanje tačaka dnevnog reda.

“Međutim, kako nije bilo narušavanja javnog reda i mira na sednici policija, za razliku od obezbeđenja, nije bila u sali. Njihov zadatak je bio da nas zaplaše i, ukoliko je potrebno, fizički sklone sa govornice. U više navrata smo bili u situaciji da nas je obezbeđenje guralo preko govornice”, rekao je Petrović za Newsnight.

On je objasnio i kako je došlo do toga da opozicija blokira rad parlamenta.

„U petak smo dobili 58 tačaka dnevnog reda i preko 1. 500 strana materijala, a u ponedeljak i dopunu. Obimnost materijala nadmašuje jedino važnost tačaka koje su bile na dnevnom redu poput izveštaja o radu javnih preduzeća i javnih ustanova, izbora direktora javnih preduzeća i ustanova, vršnjačkog nasilja”.

On je dodao da je opozicija tražila da se pre sednice održi kolegijum šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine Vranja kako bi se tačke dnevnog reda podelile na više sednica.

“Predstavnici vlasti svakako taj material ne čitaju već samo podižu ruke i glasaju, iako ne znaju ni za šta glasaju. Međutim, mi smo želeli da taj material analizirmo i, shodno tome, što konstruktivije diskutujemo u Skupštini”.

On je istakao da ni predsednica Skupštine Vranja Zorica Jović ni gradsko rukovodstvo nisu reagovali na njihov zahtev.

“Lokalna vlast se ponaša kao da im je sve dozvoljeno jer rukovode gradom, ne moraju da poštuju Poslovnik ni zakone. Zato smo bili prinuđeni da blokiramo rad Skupštine grada Vranja i onemogućimo vladajuću većinu da sve ove tačke progura „ispod žita“ i da građani Vranja ne znaju na šta se troši njihov novac”, zaključio je Petrović. (SRCE)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare