SLEM:Diploma “Žak Konfino” Živku Kuliću

LESKOVAC

Dodeljivanjem nagrade „Žak Konfino“ i proglašenjem najboljih aforizama u knjižari „Stošić“ u Leskovcu završena je ovogodišnja Satirična leskovačka mućkalica (SLEM). Diploma „Žak Konfino“, koja se dodeljuje autorima poreklom sa područja Jablaničkog okruga za specijalan doprinos u oblasti satire i humora, godine dodeljena je dr Živku Kuliću iz Beograda, poreklom iz Medveđe.

Na konkurs za aforizme SLEM-a ove godine prispelo je 1075 aforizama, a radove je poslalo 114 autora iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore. Žiri u sastavu Aleksandra Krstić, profesor književnosti, Dragan Stošić predsednik Udruženja „Leskovački klub čitalaca“, Nenad Mitić, aforističar i Zoran Jovanović, pisac, za nagrađene na ovogodišnjem SLEM-u odabrao je sledeće aforizme:

Nagrada DUNĐER – dodeljena je za aforizam: „Decu nije lako prevariti. Zato nemaju biračko pravo“ Ljubomira Ilića iz Male Krsne.

Prva nagrada dodeljena je aforizmu „Pristao je da bude niko jer im je trebao takav neko“ Vladislava Vlahovića iz Podgorice.

Druga nagrada dodeljena je aforizmu „Dogovorili smo se sa stranim investitorom. Mi pravimo pustinju, oni su zaduženi za fatamorganu“ Milana R. Simića iz Velike Plane.

Treća nagrada dodeljena je aforizmu: „Ćutao sam u komunizmu, ćutao sam u socijalizmu, a u demokratiji sam ostao bez reči“ Zorana Đurovića-Đurketa iz Vršca.

Dodeljivanju nagrada je prethodila promocija knjige „Dva veka karikature na prostorima Jugoslavije“ Gorana Maravića i veče makedonskog aforizma u kome su učestvovali Aco Đorđijev, Risto Filčevski i Atanas Krlevski.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare