Slaviša Ristić napustio DSS

ZUBIN POTOK

Bivši potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić obavestio je danas tu stranku  da “sa ogorčenjem i gađenjem neopozivo istupa iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije”.

Ristić je u otvorenom pismu  napisao da istupa iz članstva “ ali ne iz one Demokratske stranke Srbije sa kojom sam 24 godine delio dobro i zlo, već iz onoga u šta se ova, nekada ugledna i dostojanstvena stranka u međuvremenu pretvorila”.

 
Ristić , koji je bio I predsednik opštine Zubin Potok  navodi da “nije iznenađen sramnom odlukom lažnog Predsedništva DSS” da iz stranke isključi šeficu poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i dojučerašnju predsednicu stranke Sandu Rašković Ivić za koju navodi da je “u teškim okolnostima uspela da stranku podigne iz mrtvih i vrati u parlament”.

“Svako ko je prisustvovao poslednjoj sednici Glavnog odbora DSS i video na šta je sve razularena rulja SNS poslušnika spremna radi preuzimanja vlasti u onome što je nekada bila DSS, nije mogao imati mnogo iluzija i dileme u kom se pravcu stvari kreću”, kaže Ristić.

On je objasnio da razlog njegove ostavke leži u dubokom neslaganju s politikom koju je najavio novi potpredsednik i kandidat za lidera DSS Miloš Jovanović.

“To je politika minimalnog zameranja režimu, tihe kolaboracije i glumljenja konstruktivne opozicije”, navodi Ristić koji je dodao  i da je shvatio da slogan DSS više nije “Kosovo je srce Srbije”, jer su u centar stavljeni Voždovac, Vračar i “podela plena” u nekoliko opština.

Sada se nameće pitanje ima li bilo kakvog posla sa onima koji već četiri godine izdaju Kosovo i Metohiju, upropašćuju državu i uništavaju nam stranku i čije stranačke kolege i saborci ovde na Kosmetu, njemu i njegovom stranačkom kolegi Marku Jakšiću pale automobil, pucaju rafalom po kući i ubacuju bombu u dvorište.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare