Slađana Miletić iz Niša u samom vrhu liste koalicije NADA – Novi DSS i POKS 

NIŠ

Slađana Miletić, potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS je na visokom 9. mestu na listi koalicije Nada- Novi DSS i POKS, što potvrđuje kako ona kaže da se ova koalicija istinski zalaže za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije.

„Pripala mi je velika čast ali i odgovornost što sam na listi koalicije Nada, koja nosi naziv „DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – SRPSKA KOALICIJA NADA – NACIONALNO DEMOKRATSKA ALTERNATIVA – NOVA DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE ( NOVI DSS) – POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE (POKS) – VOJISLAV MIHAILOVIĆ“.

Za našu koaliciju francusko-nemački predlog sporazuma je neprihvaljiv jer predstavlja prećutno priznanje secesije Kosova i Metohije. Naša koalicija je garant očuvanja Kosova I Metohije u sastavu države Srbije i očuvanja naroda u našoj južnoj pokrajini.

“Okvir dokumenta francusko-nemačkog sporazuma je takav da se od nas traži da priznamo secesiju Kosova i to je izdaja”, rekla je Miletićeva.

Na pitanje koje bi bile posledice po Srbiju ako ne prihvati predlog Miletićeva kaže da se u javnosti stalno nameće tema o posledicama neprihvatanja, ali ne i o posledicama prihvatanja.

“Tu veštačku dilemu o posledicama neprihvatanja predloga formira ova vlast. Formalne sankcije su nemoguće. Sa druge strane posledice prihvatanja su nezavisno Kosovo, nestanak Srba sa Kosova za 10 godina, stvaranje velike Abanije, udar na Republiku Srpsku. Tu je nestabilnost u narednih 50 godina”, ističe Miletićeva.

Ona je kazala da na nezavisnom Kosovu ne bi uopšte bilo Srba.

“Zato mora da se promeni vlast, pa da onda kroz dijalog, kroz demokratsku atmosferu u društvu dođemo do konsenzusa i da se identitetski utemeljimo. A to ne možemo da uradimo u atmosferi tenzija, koje stvaraju ova vlast”- zaključila je Miletićeva. (kraj) DSS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare