Skupstina usvojila rebalans budžeta

NIŠ
Skupština grada Niša usvojila je rebalans budžeta koji je veći za 114 miliona dinara u odnosu na prethodno planiranih 9 milijardi 991 miliona dinara.Više para u gradsku kasu slilo se iz republike koja je gradu prebacila za određene  projekte, kao I donacije NLB banke I kompanije Jura.

U odnosu na isti period prošle godine, prihodi grada uvećani 8,02 odsto a za prvih devet meseci budžet je realizovan 82,85 posto.Očekuje se da do kraja godine njegova realizacija bude 75 posto, što je za 15 posto više nego u istom periodu prošle godine.

Opozicija je kritikovala budžet najviše zbog malih prihoda koje je grad imao ove godine, ali I zbog nedovoljno investicija I nepostojanja kapitalnih investicija.

Vladajuća većina smatra da je budžet realan I da može da se troši onoliko koliko se ima, da ne može dodatno da se zadužuje i  da gradi iz bankarskih I drugih sredstava već da će ubuduće morati “  da stvorimo uslove da gradimo u budućnosti iz sopstvenih sredstava“ kako je rekao je gradonačelnik Darko Bulatović u Skupštini koji je potencirao da su rashodi manji za oko 300  miliona dinara I da se sve obaveze izmiruju na vreme.

Pritom sadašnja vlast vraća obaveze koje su nastale još 2006. godine, rekao je on.

Bilo je predloga da se u cilju daljih ušteda ukinu sadašnje opštine I preduzeća Objedinjena  naplata I poveća broj onih koji plaćaju porez na imovinu.

Po pitanju prihoda u budžetu opozicija je zamerila da su prihodi od poreza na plate isti kao ranije , na prošlogodišnjem nivou ,  čak  manji nego 2012. odine za 419 miliona. To pokazuje da broz zaposlenih ne raste.

Zamereno je što je na investicije potrošeno 219 miliona dinara a na sport 344.

Na sednici Skupštine za v.d  direktora Lutkarskog pozorišta postavljen  je Miljan Milenković profesor fizičke kulture  što je kod opozicije naišlo na veliko neodobravanje . Oni smatrajuu da “ je ovakvo postavljenje vređanje glumačkog sastava pozorišta”.

Izabrani su i novi upravni i nadzorni odbori za javna preduzeća i ustanove kao kao i školski odbori za deset niških škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare