Skupština opštine Bujanovac odlučuje o višku zaposlenih u javnom sektoru

BUJANOVAC

Odbornici SO Bujanovac bi u četvrtak trebalo da donesu odluku o maksimalnom broju zaposlenih u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama.

Opštinsko veće je prošle nedelje usvojilo nacrt ove odluke u kojoj se precizira da se broj zaposlenih na neodređeno vreme mora smanjiti za 40, sa trenutnih 507 na 467 radnika.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je tada rekao da se ova odluka mora doneti kako bi se izbegla obustava prenosa transfernih sredstava iz repuličkog budžeta, naglasivši da je ovo „najosetljivija odluka koju opštinske vlasti moraju da donesu“.

Zamenik predsednika Stojanča Arsić je ovim povodom istakao da lokalna samouprava uveliko kasni sa pomenutom odlukom, kao i da je ovaj prvi krug racionalizacije najbezbolniji.

„Ova racionalizacija je praktično nabezbolnije rešenje za obe strane – otići će radnici koji ispunjavaju uslove za penziju ili kojima fale dve godine do penzije, a desetak će se opredeliti za socijalni program. Međutim, ovo je tek početak, očekuje nas još ovakvih procesa do 2020. godine i oni će biti itekako bolni“, zaključio je Arsić dodavši da je „intencija da se stvore takvi uslovi da se iz javnog sektora beži“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare