Skupština mladih davalaca krvi

BUJANOVAC

U okviru nedelje Crvenog krsta danas je u prostorijama  Crvenog krsta u Bujanovcu održana skupština bujanovačkog „Kluba 25“, odnosno mladih davalaca krvi od 18 do 25 godina starosti.

“Klub 25” je osmišljen tako da motiviše mlade da se bave problemom dobrovoljnog davanja krvi ,odnosno za motivaciju mladih davaoca krvi kroz organizovanje edukacije na temu  dobrovoljnog davalaštva  ,  promovisanje zdravih načina života I zadržavanju starih davaoca.

Na današnjoj skupštini je izabrano novo rukovodstvo jer je staro  napunilo 26 godina starosti, I oni će u narednom period organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi za mlade I njenu promociju u opštini Bujanovac”, rekao je za JUGpress Vlastimir Stojković saradnik za programske aktivnosti.

Do kraja obeležavanja  nedelje Crvenog krsta koja traje do 15.maja predviđene su I druge aktivnosti.

“ Gledamo da uklopimo  sve aktivnosti koje su u mandate Crvenog krsta Srbije tako da je za sutra planirana  obuka iz prve pomoći za vozače . Inače u narednom periodu planiramo čišćenje korita reke Morave sa našim volonterima I u koordinaciji sa Komeserijatom za izbeglice I migracije I migrantima  ki su smešteni u Prihvatnom centru u Bujanovcu”, rekao je Stojković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare