Skupština FSRIS : Finansijski problemi svuda prisutni

 

NIŠ

Na Sretenje gospodnje i na Dan državnosti Srbije, a na osnovu člana 40 Statuta Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije (FSRIS) održana je 4.sednica Skupštine  sedmog saziva za mandatni period 2016 – 2020.godine u renomiranom hotelu ,,NEW CITY HOTEL” u Nišu.

Izuzetno dobro pripremljena i uspešno vođena sama sednica Skupštine nije trajala ni celo jedno poluvreme fudbalske utakmice.  Od 39 delegata sednici je prisustvovalo  njih 28  koji su aklamacijom i jednoglasno prihvatili sve prezentovane  izveštaje.

Najpre je usvojen Izveštaj o radu FSRIS i strukovnih organizacija za prošlu 2017.godinu, a zatim i Izveštaj Godišnjeg plana FSRIS za 2018.godinu, kao i Izveštaj Nadzornog odbora za 2017.godinu, Izveštaj o materijalno finansijskom poslovanju za prošlu 2017. godinu, a na kraju je usvojen i Finansijski plan FSRIS za 2018.godinu.

Kada je u pitanju finansijsko poslovanje, predsednik  FSRIS NovicaTončev je rekao da je  prihodovano  22,7 miliona dinara a da je potrošeno nešto preko 21 milion dinara.

“ Finansijsku 2017.godinu okončali smo pozitivno i sa viškom prihoda nad rashodima u iznosu od 969.574 dinara. Poznato je da klubovi kubure sa finansijama, iz razloga što su davanja  iz opštinskih  i gradskih budžeta zakonom propisana i ograničena. A još ako  predsednik ili gradonačelnik ne voli fudbal, problemi su još veći. Zakon o sportu treba da se menja, a ja ću sa generalnim sekretarom FS Srbije Jovanom Šurbatovićem ispred fudbalske organizacije učiniti sve da dođe do poboljšavanja kad su davanja, za sport, odnosno za  fudbal  u pitanju”,  rekao je Tončev.

Dragiša Binić ispred regiona zapadne Srbije govorio je o problemu nesrazmernog broja davanja delegata za pojedine organe u savezu, i misli da shodno broju klubova treba da se vrši preraspodela svega u fudbalskoj organizaciji.  Pored toga uputio je zamerku  izabranim delegatima koji se nisu pojavili na današnjoj sednici Skupštine, i učestvovali u njenom radu ,  jer, ocenio je ,  očigledni problemi u fudbalu postoje.

Na predlog predsedavajućeg Novice Tončeva, izabrana su trojica potpredsednika, Dragan Stojiljković iz Jablaničkog okruga, Vladica Milanović iz Pomoravskog okruga i Miloš Vasiljević iz Topličkog okruga, dok su za nove članove Izvršnog odbora izabrani: Dragan Đokić, Žarko Anđelković, Bojan Stojanović i Ivan Nikolić.

Predsednik FSRIS Tončev izrazio je nadu da  izborom i kompletiranjem svih tela saveza sada predstoji ozbiljan rad u samoj fudbalskoj organizaciji u toku 2018.godini, i to u svim segmentima fudbalskog sporta. Posebna su očekivanja kada su u pitanju finansijski benefiti, jer odlazak naše reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Rusiji trebalo bi da finansijski ojača naš nacionalni savez.

“  Očekivanja su da ova 2018.godina bude finansijska mnogo bolja, a za tako nešto ima i realnih očekivanja, jer odlazak naše reprezentacije na Svetsko prvenstvo doneće ozbiljni finansijski priliv u kasu nacionalnog saveza   od kojih, očekujemo, da korist imaju i okruzi i klubovi iz unutrašnjosti.  Od predsednika Kokeze tražio sam novčanu pomoć za Fudbalski savez regiona istočne Srbije kako bi smo kupili prostorije za administraciju našeg saveza, i kako bi smo pomogli i pojedinim klubovima, što smo činili, inače, u godini koja je za nama.  Pošto je FSS zaključio ugovor sa novim sponzorom za sportsku opremu, to znači, da oprema koja je preostala od ranijeg sponzora treba da bude stavljena na raspolaganje okruzima, odnosno fudbalskim klubovima u Srbiji “, rekao  je  Tončev.

Fudbalski savez Srbije, rekao je  Tončev,  imaće na raspolaganju određeni broj  ulaznica za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pa se očekuje da kontigent od 50 ulaznica pripadne FSRIS.

U narednom periodu trebalo bi da se utvrde sve relevantne činjenice oko korišćenja ovih ulaznica za sve one koji bi želeli i treba da se nađu na najvećoj svetskoj fudbalskoj priredbi u Rusiji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x