Skretanje pažnje na nepovoljan tretman žena u medijima

LESKOVAC

Narodni parlament i Centar E8 su danas ispred robne kuce u Leskovcu razgovarali sa sugrađanima/kama o rodnoj ravnopravnosti, rodno senzitivnom izveštavnju i uticaju medija. Sprovodena  je akcija pod nazivom “Obuci cicu”.

“U ovoj akciji gradjani/ke su imali priliku da obuku nage devojke iz novina, kako bi bile predstavljene javnosti kao i bilo koje druge devojke. Ideja je da se na taj način “cica” predstavi kao normalna devojka jer stavljanjem golih devojka u novinama upravo se dobija to da su one prisutne samo telom, a ne kao osobe sa imenom i prezimenom, navikama, željama” , rekla je Bojana Stojković iz Centra E8.

Akcija je deo kampanje ‘’Senzacionalno’’ i projekta ‘’Get the balance right’’, koji se sprovodi u Nišu, Prokuplju, Leskovcu, Pirotu i Vranju.

Cilj je skretanje pažnje na nepovoljan tretman koji žene imaju u medijima. Pored podizanja svesti lokalnih medija u pet gradova Srbije o značaju rodno senzitivnog izveštavanja u medijima, ova akcija ima za cilj da doprinese razvijanju kulture razumevanju i podrške od strane društva u oblasti rodne ravnopravnosti i značaju drugačijeg načina izveštavanja sa posebnim akcentom na nasilje nad ženama.

Projekat je podržan od strane Holandske ambasade u Beogradu, CARE International Balkans, Austrijske razvojne agencije i OAK fondacije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare