Škola u Vinarcu dobila novu kotlarnicu

LESKOVAC


U Osnovnoj školi “Milutin Smiljković” u Vinarcu završena je izgradnja kotlarnice i uvođenje centralnog grejanja.

Ovi radovi finansirani su iz budžeta grada sa 10,5 miliona dinara.

„Učenici i prosvetni radnici boraviće u optimalnijim uslovima i drago mi je što imam priliku da ih danas sve pozdravim i kažem da se ovde nećemo zaustaviti već ćemo još posvećenije i napornije raditi na kreiranju još boljih uslova za sve”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Dodao je da je u ovoj školi već zamenjena unutrašnja stolarija i postavljena su neonska svetla, uređena je fasada, za šta je izdvojeno preko milion dinara.

Ova škola je dobila i prozore iz bolnice.

„Danas sa ponosom ovde stojim i srećan sam što smo zajedno uradili ovaj projekat. Da bismo uopšte počeli realizaciju ovog projekta, najpre smo morali da ozakonimo školski objekat. To smo učinili 2019. godine, a zatim smo uradili projekat uvođenja centralnog grejanja – za ozakonjenje i projekat je izdvojeno dodatnih 870.000 dinara. Ovo je najveće ulaganje u bližoj istoriji naše škole”, rekao je direktor OŠ Milutin Smiljković Dejan Cakić.

Brankica Stamenković, članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja rekla je da” grad na svojoj teritoriji vodi računa o preko 100 školskih objekata i da je 2012. godine, nakon preuzimanja odgovornosti, za rukovođenje gradom od strane gradonačelnika i njegovog tima, preko 70% školskih objekata bilo nelegalizovano, što je uslov za realizaciju projekata”.

„U izdvojenom odeljenju škole u Živkovu se izvodi treća faza rekonstrukcije i do kraja ove, eventualno početkom naredne školske godine, učenici će se vratiti u svoje klupe. Najavljeno je i uređenje izdvojenog odeljenja škole iz Bogojevca u Navalinu. Radi se škola u Manojlovcu, gde je potrebno izraditi fasadu, U Muzičkoj školi u Leskovcu se uređuje suteren,“ rekla je Stamenković. (kraj) LJS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare